Supermodel 80-tih i danas izgleda besprijekorno

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Paulina Porizkova, Čehinja koja je prije 30 godina žarila i palila modne piste širom svijeta danas se redovno javlja obožavateljima putem društvenih mreža. Na njenom izgledu mnogi joj zavide, a ima i onih koji je osuđuju.

Ostati zdrav, fit i vitalan nakon dugogodišnjeg radnog vijeka, a pri tome još izgledati fantastično, mnogima je nezamislivo. Onima koji godinama predano rade na svom izgledu to polazi za rukom. Jedna od onih kod kojih je dio posla odradila genetika, a dio ustrajnost i želja za ostajanjem u formi je supermodel 80-ih, Paulina Porizkova. Ova 55-godišnja Čehinja našla se na meti kritika na društvenim mrežama, nakon što je objavila fotografiju sa svog odmora na Kostariki. Zanosna plavuša pozirala je u minijaturnom crnom bikiniju na slapovima ove egzotične zemlje.

Dok je dio obožavatelja koji su ugledali ovu fotografiju na Instagramu krenuo s ohrabrujućim komentarima i porukama podrške te pohvala na račun izgleda, našlo se i onih koji su je optužili za korištenje „Photoshopa“. Međutim, slavna Paulina još prije dva mjeseca je poslala poruku takvim „hejterima“.

– Narcizam nikad nije bio izraženiji nego danas. Niko više ne želi vidjeti kako žele izgledati stvarne osobe na društvenim mrežama. Navršit ću 55. godina. Svi želimo neke čudotvorne savjete kako se predstaviti u što boljem svjetlu, jer želimo da nas ljudi kopiraju, da nam zavide, da kupe što prodajemo bez obzira je li riječ o nekom proizvodu ili čaroliji. – poručila je Paulina

Ova poznata bivša manekenka smatra da bi svi trebali biti iskreniji prema sebi. Isto tako ponosno ističe da je baka,a istovremeno se ne srami što još uvijek ima tijelo za svaku pohvalu.

– Hvala ti što prezentuješ našu generaciju i sve nas koje smo tebi slične. Izgledaš fit i sjajno i to je za svaku pohvalu. – rekla joj je putem Instagrama jedna vršnjakinja.

View this post on Instagram

TBT. I didn’t really work much with Herb Ritts, although I loved it every time we did. Our work together was mostly catalogs, which used to be the bread and butter of models, but also the most hideously boring work. As many shots as possible squeezed into to a day, and so what we did most of was change clothes. And if this sounds like fun to you, I’m talking about changing into woolen pantyhose and angora sweaters with padded jackets on a 90 degree day, or silk slips on a day so cold you have to hold your breath when the photographs are taken so huge plumes of smoke aren’t shooting out your nostrils like a dragon.🥴This shoot was the only “cool” shoot I got to do with Herb. It was for the British Tatler, all shot in his brand-new house in the Hollywood Hills, with just a little box of black swim suits and minimal makeup and hair. And it was FUN! #herbritts #tatler #latexfashion #hothothot

A post shared by Paulina Porizkova (@paulinaporizkov) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti