Novosti

Oglasio se polubrat Meghan Markle: Očeva životna želja je da vidi uživo svog unuka

 

FOTO: INSTAGRAM

Detalji narušenog odnosa vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle i njenog oca Thomasa, ne prestaju intrigirati javnost. Nakon što je Thomas rekao da će svjedočiti protiv nje na sudu, ali i da je „pojeftinila kraljevsku porodicu“, u 90-minutnom dokumentarcu koji je emitovan na „Kanalu 5“, rekao je da je bio ljubomoran na princa Charlesa koji je na dan vjenčanja svog sina Harryja, Meghan dopratio do oltara. Sada se, nakon svega ovoga, javio njen polubrat, koji za „Daily Express“ govori zašto je ljut na nju, ali i zbog čega žali.

– Mislim da je otac, bez obzira na neke pogreške, zaslužio da mu se javi jer je zahvaljujući njemu, Meghan danas tu gdje jest. Očeva životna želja je da vidi uživo svog unuka, malenog Archieja. Mislim da mu kćerka toliko barem duguje. – ispričao im je i priznao da mu je žao što je na neki način kriv za razdor u obitelji. Podsjetimo, Thomas Jr. je nekoliko puta rekao kako mu je prezime Markle donijelo samo loše. Priznaje da se nije ponašao prikladno, ali smatra da to nije učinila ni Meghan, zbog čega naglašava kako misli da bi i ona trebala poraditi na odnosu s ocem.

– Otac je star. Ima 75 godina. Nije mu ostalo još puno vremena. Pričao sam s njim neki dan i pitao ga misli li da će ovaj istup u novinama dodatno naštetiti njihovom odnosu. Rekao je da je došao do faze kad ga više ne zanima hoće li se Meghan vratiti u njegov život ili ne. Frustriran je jer joj ne može poslati ni poruku i nema njen broj. – istaknuo je u nadi da će Meghan vidjeti ovu njegovu poruku. 

View this post on Instagram

I hope they step back .

A post shared by Thomas Markle (@thomas_markle_official) on

Podsjetimo, Meghan svog oca nije vidjela od maja 2018. godine, kada se i udala za princa Harryja, s kojim danas uživa daleko od kraljevske porodice. Thomas od samog početka nije pružio podršku kćerki, zbog čega danas i ne razgovaraju. Sudeći prema svemu, ova komplikovana priča ovdje ne staje, nakon što jedna od strana upletenih u ovu priču, ponovo progovori. Zasad se to ukratko može opisati kao raskol porodice, čiji se krivac i dalje traži.