Nesreća na setu: Mlada asistentica ostala paralizirana od struka na dolje

Piše: Redakcija

Dramska serija Warner Bros TV-a trenutno se snima u Kanadi, a 30-godišnja asistentica Amanda Smith našla se u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. Asistentica producenta koja radi na seriji “Batwoman” ostala je paralizirana od struka na niže nakon stravične nesreće na setu. Naime, 11. marta Amanda je radila ispod Georgia viadukta u Vancouveru kada joj je na glavu pao dio dizalice, navodi se na stranici GoFoundMe koja je kreirana za sakupljanje novaca za Amandu.

Amanda je pretrpjela teške povrede kičme, uključujući puknuće pršljena te je hitno prevezena u bolnicu na operaciju, a nije reagirala, jer od buke od automobila nije čula da se nešto događa.

– Nažalost, s ovom vrstom operacije, ne postoji način da se sazna je li ona bila uspješna dok se pacijentica ne podvrgne terapiji. Trenutno je paralizirana i ne osjeća ništa od struka prema dolje – stoji na spomenutoj stranici.

Amandina porodica i prijatelji nadaju se da će s vremenom i kvalitetnom rehabilitacijom Amanda ipak jednog dana vratiti osjećaj u nogama.

View this post on Instagram

A assistente de produção, Amanda Smith de 30 anos, sofreu um sério acidente no set de Batwoman e acabou paraplégica. Segundo informações ela estava trabalhando na quarta feira, quando uma empilhadeira acabou acertando sua cabeça durante as filmagens da série. A informação é do Vancouver Sun e nos revela detalhes contados por Tyler Mazzucco, amigo de Amanda. Segundo ele, o som do tráfego no viaduto atrapalhou Smith de ouvir a empilhadeira chegando até ela. A produtora sofreu lesões graves na coluna vertebral e foi levada para o Hospital Geral de Vancouver imediatamente. No local ela realizou uma cirurgia de emergência na espinha. Smith não consegue mais sentir seu corpo da cintura para baixa, mas seu amigo garantiu que ela está de bom humor. Sua família e amigos estão na esperança de que, com o tempo e realizando a reabilitação, ela poderá ainda recuperar a sensação nas pernas. Por enquanto ela permanecerá no hospital por certa de um mês até realizar a transferência para o GF Strong Rehabilitation Clinic, o maior hospital de reabilitação para lesões medulares da região. Este não é o primeiro acidente grave envolvendo Batwoman. A atriz Ruby Rose que encarna a protagonista sofreu uma grave lesão no pescoço ao gravar uma cena de ação, explicando que agora é obrigada a utilizar dublê nessas sequências mais intensas. Tomara que tomem mais cuidado no futuro. Siga @geekdoinfinito para mais notícias . . . . . . . . . . . . . . . . . . #nerd #nerdbrasil #vingadores #batman #barbaragordon #marvelbrasil #ligadajustiça #guerrainfinita #ultimato #Aquaman #superherois #arlequina #homemdeferro #batwomancw #hqs #marvel #dc #marvelbrasil #filmes #galgadot #coringa #batman #batwoman #homemaranha #mulhermaravilha #superman #batman

A post shared by Geek do Infinito (@geekdoinfinito) on

Inače, dotična je u Vancouveru poznata i kao uspješna komičarka.

– Amanda neće moći raditi u doglednoj budućnosti te joj je potrebna naša pomoć. Ne želimo da se ona u ovim teškim vremenima brine oko financija – poručile su njene kolege i prijatelji u kampanji. I produkcijski tim serije ponudio je svoju pomoć po tom pitanju

Nesreću su potvrdili i iz Warner Brosa te članici svoje ekipe poručili kako joj žele brz oporavak. Također, naglasili su kako rade na tome da pruže sve potrebne podatke za istragu te kako nastavljaju raditi na što većoj zaštiti zdravlja i sigurnosti svih svojih djelatnika.

Nesreća se dogodila samo dva dana prije prestanka snimanja serije zbog straha od Corona virusa.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti