Novosti

Severina ponovo o borbi za sina: Od subote čekam i molim da vidim osmogodišnje dijete

Hrvatska pjevačica Severina, proteklih mjeseci je u fokusu medija zbog borbe za izgubljeno starateljstvo nad sinom Aleksandrom. Već se je oglašavala na društvenim mrežama povodom ove situacije, pa je tako i sada na svom Instagram profilu podijelila potresan video ispod kojeg je ostavila opis koji prenosimo u cjelosti.

– LJUBAV U DOBA KORONA VIRUSA 2.DIO – KAD SRCE BOLI – Došla sam u Srbiju, jer je otac mog sina odlučio ovdje provesti cijelu sedmicu, a kako bih sina vidjela barem u sudski određenim terminima, u utorak i četvrtak od 15 do 20 sati, kao i sljedeći vikend od subote koji je moj. Pristala sam, ne želeći dodatne probleme, jer stalno trpim prijetnje, podmetanja, blaćenja, koje prenose razni tabloidi. Od subote čekam i molim da vidim osmogodišnje dijete, koje nije vidjelo majku punih 5 dana. Nije mi dopustio u subotu, u nedjelju je rekao da je kod svoje braće pa da će mi ga dati u ponedjeljak. Onda se predomislio i jučer. I kada je konačno došlo danas, dan kada ne plačem, umjesto da zagrlim rođeno moje, otac je samoproglasio samoizolaciju Aleksandra i sebe, zbog očevog putovanja u Austriju 7. i 8. marta, o kojem me uopšte nije izvijestio. Kako sam od tada u međuvremenu bila dva puta sa sinom, upozorila sam ga na to i na sudsku odluku. I došla sam pred njegovu beogradsku adresu, ali dalje od ulaznih vrata nisam mogla. Nije čak dao niti da mi oko moje mahne kroz balkon ili vrata… – napisala je Severina.

Podsjećamo, pjevačica Severina krajem prošle godine privremeno je izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom, te je od tada pod budnim okom medija u regionu. Sud u Zagrebu tada je odlučio da će njen sin Aleksandar ubuduće živjeti s ocem, biznismenom Milanom Popovićem. S majkom će dječak provoditi tek po 88 sati mjesečno, javili su tada hrvatski mediji.