Amra Džeko nakon deset dana samoizolacije: Molim vas da ovo shvatite ozbiljno

Piše: Redakcija

Corona virus širom svijeta odnosi i veliki broj žrtava. Država u kojoj je najveći broj zaraženih i broj smrtnih slučajeva, nakon Kine, zasigurno je Italija. U posljednja 24 sata u Italiji je od zaraze koronavirusom umrlo 627 ljudi te je broj umrlih u toj zemlji, najpogođenijoj virusom Covid-19, premašio 4000, objavila je u petak italijanska Civilna zaštita. Najviše umrlih zabilježeno je u području Milana, u Lombardiji. U posljednja 24 sata tamo je preminula 381 osoba, a sveukupni broj umrlih u Lombardiji se popeo na 2549. Italija trenutno bilježi gotovo 6000 novih slučajeva zaraze bolešću Covid-19. S 4032 umrla od Covida-19, Italija ima više od 66 mrtvih na miliona stanovnika, a u Lombardiji više od 250.

Druga najpogođenija zemlja u odnosu na broj stanovnika je Španija koja ima 20 mrtvih na milion stanovnika. Čelni čovjek italijanske Civilne zaštite Angelo Borrelli je rekao da im se danas pridružilo 1000 volontera te da medicinskom osoblju i snagama reda pomaže sveukupno 7000 ljudi. Civilna zaštita je podigla i 679 šatora kao trijažne centre. U Italiji su od 9. marta na snazi vrlo stroge mjere, uključujući i karantenu, kojima je podvrgnuto 60 miliona stanovnika.

Baš poput njenih prijatelja i komšija u strogoj izolaciji u Italiji nalazi se bh. manekenka Amra Džeko sa porodicom, suprugom Edinom, kćerkama Sofijom i Unom te sinom Danijem. Upravo iz svog doma Amra je na Instagram profilu podijelila video kojim je zamolila svoje prijatelje, komšije, porodicu, ali i sve one koji je prate da ostanu kod kuće zbog svoje porodice, svih onih koje vole i koji vole njih, zbog medicinskog osoblja i svih onih koji idalje moraju da idu na posao. U nastavku možete pogledati Amrin video.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti