Milica Blagojević Kokotović: Moj kulturni vodič

Piše: Redakcija

Milica Blagojević Kokotović, jedna od najpoznatijih TV voditeljica u Bosni i Hercegovini, osim za poslovne i majčinske obaveze, pronalazi i rado izdvaja vrijeme za kulturne sadržaje. Ovoga puta nam otkriva svoje omiljene knjige, filmove, seriju, događaj, ali i šaljivo dodaje kako su na  njenom muzičkom repertoaru ili ozbiljni pop rock sastavi ili dječije pjesmice koje je naučila uz svoje sinove

 

KNJIGA

Slikovni rezultat za Braća Karamazovi

S obzirom na to da jako volim klasike, teško je izdvojiti baš omiljenu. Ali, Dostojevski je uvijek moj izbor, posebno “Braća Karamazovi”. Njegov opis psihologije ličnosti, društva, religije, međuljudskih odnosa je toliko iscrpan, detaljan, stvaran, zanimljv da svakim ponovnim čitanjem otkrivate i učite nešto novo.

 

MUZIKA

Slikovni rezultat za bijelo dugme

Kad je riječ o muzici, slušam sve, mada posljednjih pet godina najviše su mi na repertoaru dječije pjesmice. Volim domaći pop-rock, bendove poput “Bijelog dugmeta”, “Azre”, “Pilota” i drugih, a ponekad su tu i tamburice, ali sve mi zavisi od društva i raspoloženja.

 

SERIJA

Slikovni rezultat za two and a half man

Omiljene serije su mi “Dva i po muškarca” i “Sex i grad”. Najviše pratim humoristični sadržaj, a ove serije su kultne, obilježile su jednu epohu i nikada nisu dosadne.

 

DOGAĐAJ

Slikovni rezultat za sff

Događaje rijetko posjećujem, rijetko se gdje pojavljujem, ja sam jako dosadna. Uglavnom sam samo s porodicom, a kada imam vremena za sebe, onda čitam klasike. Ipak, moram spomenuti maestralni SFF kao regionalnu senzaciju.

 

FILM

Slikovni rezultat za zelena milja

Jedan od omiljenih filmova mi je “Zelena milja”, jer je dramatična i stvarna priča. Uglavnom, najviše gledam komedije, ali ovu dramu bih izdvojila kao jednu od posebnih, to je film koji bih mogla stalno gledati.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti