Novi simptomi korona virusa: U nekim slučajevima oboljeli nisu imali temperaturu

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B7nftdqAoRy/

Kineski stručnjaci upozorili su na novootkrivene simptome COVID-19, uključujući dijareju, gubitak apetita i mučninu. U tri bolnice testirano je 204 slučajeva zaraženih, a rezultati su objavljeni u Američkom časopisu za gastroenterologiju. Stručnjaci su rekli da 48,5 posto slučajeva pati od problema sa digestivnim sistemom, kao i od respiratornih problema.

U nekim slučajevima sa samo dijarejom, ne primjećuju se tragovi visoke temperature ili kašlja. U slučajevima sa problemima probavnog sistema, proces od prvog simptoma do hospitalizacije duže je 1,5 dana, ukupno 9 , nego u slučajevima bez problema sa digestivnim sistemom. Studija je takođe rekla da se slučajevi koji imaju samo respiratorne probleme oporavljaju brže od onih sa oboje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti