Seksualni prijestupnik pozitivan na Corona virus

Piše: Redakcija

AFP

Producenta Harveyja Weinsteina početkom marta proglasili su krivim za silovanje i seksualno napastovanje nekoliko žena. Nekoliko dana kasnije stigla je i službena presuda, za svoje zločine dobio je gotovo maksimalnu kaznu, 23 godine zatvora koja je odmah stupila na snagu. 

A seksualni predator sada je saznao i kako je pozitivan na Corona virus te je smješten u izolaciju u zatvoru u New Yorku u kojem odslužuje kaznu. Kako prenose strani mediji, bivši ugledni producent i holivudski moćnik sam se požalio čuvarima kako misli da je pozitivan na Corona virus, što se pokazalo tačnim nakon testiranja. Navodno se to dogodilo još prije sedam dana kada je prebačen iz zatvorske ustanove Rikers Island u kojoj su brojni zatvorenici pozitivni. Ipak, Harveyjev advokat tvrdi kako zasad nije dobio takve informacije. 67-godišnjem producentu zdravlje je od početka suđenja ionako narušeno te hoda uz pomoć hodalice, a na sud je posljednji put stigao u invalidskim kolicima.

AFP

Također, posljednjih se sedmica moglo i čuti kako se u zatvoru brinu da ne digne ruku na sebe, jer je i u vrlo lošem psihičkom stanju.

 

Pročitajte još