Slavni koji su donirali novac za borbu protiv Corona virusa

Piše: Redakcija

AFP

Čini se da situacija koja je zadesila gotovo čitav svijet pandemijom virusa, budi osjećanja u nama koja možda ranije nismo prepoznavali. Htjeli da priznamo ili ne, sama izolacija posebno utiče na psihičko stanje kod ljudi, budi anksiozne osjećaje i povećava stres. Ipak, dok jedini krive turiste za širenje virusa, pojedine poznate ličnosti su pokazale humanost na djelu. Slavne zvijezde i poznati brendovi su svojim doniranjem istakli ljudske vrijednosti koje se neizmjerno cijene, te su svojim novcem obezbijedili sredstva za liječenje koja su potrebna oboljelima.

Justin Bieber 

Slavni pjevač je sredinom februara donirao 29.000 dolara iz ličnih sredstava fondaciji u Pekingu, koja pomaže djeci oboljeloj od Corona virusa.

View this post on Instagram

@calvinklein #mycalvins #dealwithit

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

 

Ryan Reynolds i Blake Lively 

Jedan od omiljenih parova mnogih, više puta su se istakli svojom humanošću. Oni podržavaju nekoliko humanitarnih akcija, a za ovu borbu su donirali milion dolara.

 

Giorgio Armani

Slavni modni dizajner donirao je 1,25 miliona eura sa željom da zaustavi pandemiju virusa u svojoj zemlji. Armani je jedan od najbogatijih ljudi u Italiji.

 

Cristiano Ronaldo

Poznati fudbaler, koji je nekoliko puta donirao novac brojnim humanitarnim akcijama i ljudima kojima je pomoć bila potrebna, sada je odlučio da svoje hotele u Portugalu ustupi doktorima i da napravi besplatne klinike za oboljele od ovog virusa. Također, fudbaler je istakao da će on plaćati medicinsko osoblje.

View this post on Instagram

💥👌

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

 

Domenico Dolce i Stefano Gabbana

Osnivači najpoznatijeg brenda D&G, u februaru su donirali novac Univerzitetu Humanitas, koji proučava reakcije imunog sistema na Corona virus.

View this post on Instagram

Italian brand​ @dolcegabbana ​has joined forces with​ Humanitas University in the global fight against coronavirus. #Domenicodolce and #Stefanogabbana announced that their company has made a donation to Humanitas University in support of a study that aims to clarify the responses of the immune system to​ coronavirus​ SARS-CoV-2, which causes COVID-19.​ The aim is to lay the basis for developing diagnostic and therapeutic interventions, contributing to the solution of a global problem. #staysafe #stayhome #actsafe #thinksafe #livethegrandexperience #calea13septembrie90 #90thegrand #thegrandavenue #staiacasă #staiacasa #andràtuttobene @dolcegabbana_bucharest #dolcegabbana

A post shared by The Grand Experience (@90thegrand) on

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti