Mirišljava maska za kosu od kakaoa: Povećava volumen, jača korijen i ubrzava rast

Piše: Redakcija

Recept: 1/2 čaše kefira promiješajte sa 1 kafenom kašičicom kakaoa i 1 žumancetom.

Dio dobijene smjese nanesite na korijen i češljem rasporedite po cijeloj dužini kose. Kad smjesa na kosi počne da se suši, nanesite još jedan sloj, pa onda još jedan. Nakon toga stavite na kosu najlonsku kesu. Glavu utoplite peškirom i sačekajte 20-30 minuta. Poslije operite kosu na uobičajeni način.

Maska se primjenjuje na prljavu, suhu kosu. Za postizanje dugoročnih i vidljivih rezultata, masku koristite 2-3 puta nedjeljno u roku dva mjeseca.
Ako masku koristite rijetko, volumen će biti vidljiv samo nakon upotrebe. Ako je koristite redovno, kosa će ostajati uvećanog volumena 2-3 dana.

Treba da znate da ako imate svijetlu kosu, i konstantno koristite masku sa kakaoom, boja kose se može promijeniti, jer je kakao prirodna boja za potamnjivanje kose.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti