One inspiriraju: Velike žene, uvijek nose velike poruke sa sobom

Piše: Redakcija

AFP

Velike žene, uvijek nose velike poruke sa sobom, bilo da su političarke, supruge političara, pjevačice, glumice, aktivistkinje ili književnice. Saželi smo misli samo nekih od njih

AFP

„Nikad mi nije bila namjera udati se. Ekonomski motivi su uvijek jedini razlog koji priznajem za udaju, ali na kraju mi je drago da sam ipak u braku“.

Helen Mirren

“Ima nešto posebno kod žena koje dominiraju u muškom svijetu. To traži gracioznost, snagu, inteligenciju, te neustrašivost da nikada ne pristanu na ‘ne’ kao odgovor”.

Rihanna

 

„Što sam više govorila o feminizmu, to sam više shvatala da je borba za ženska prava, mnogo puta bila sinonim za mržnju muškaraca. To mora prestati”.

Emma Watson

 

“Neprijatelj nije ruž za usne, nego sama krivnja; mi zaslužujemo ruž, ako ga želimo, i slobodu govora; zaslužujemo biti seksualne i ozbiljne, ili šta god nam se sviđa“.

Naomi Wolf

“Pravda je pobrinuti se da biti pristojna nije isto što i biti tiha. Zapravo, mnogo puta, najpravednija stvar koju možete napraviti je početi dramu”.

Alexandria Ocasio-Cortez

“Kada žena odluči sama sebi biti najbolja prijateljica, život postaje mnogo lakši“.

Diane von Fürstenberg

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti