Princ Charles se oporavio od Corona virusa za samo sedam dana?

Piše: Redakcija

Budućem britanskom kralju, princu Charlesu, prošle je sedmice dijagnosticiran COVID-19 i od tad je u samoizolaciji. No, kako navode strani mediji, princ se za sedmicu potpuno oporavio od virusa.

– Clarence House potvrdila je da princ Charles, nakon konsultacija s doktorom, više nije u samoizolaciji.- rekao je glasnogovornik princa.

Charles je imao blaže simptome bolesti, a kraljevska porodica sada je naglasila da se osjeća odlično i potpuno je zdrav.

Camilla je još uvijek u samoizolaciji

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BrXaMS_HCWE/

Charles se odlučio testirati na korona virus nakon što je saznao da je princ od Monaka Albert zaražen, jer je s njim bio u kontaktu. No, ne zna se sa stopostotnom sigurnošću ko je Charlesu prenio virus.

Osim njega, testirala se i njegova supruga Camilla, no njen rezultat je bio negativan. Ipak, ona je i dalje u samoizolaciji prema propisima vlade koji nalažu da članovi porodice bez simptoma moraju biti u samoizolaciji 14 dana.

AFP

– Djelatnik je saznao da je pozitivan prije nego je kraljica otišla u Windsor. Palača ima 500 članova osoblja, pa, poput bilo kojeg radnog mjesta, nije nezamislivo da će se netko zaraziti. – rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici.

Upravo to je bio glavni razlog zbog kojeg je kraljica Elizabetha “pobjegla” u dvorac Windsor i otkazala sve planirane obveze i zabave, kao i tradicionalnu vojnu paradu “Trooping the Colour” koja se održava svake godine za njen rođendan.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti