Doktorica iz Amerike na izmaku snaga zbog Corone: Da nema naše Wynn ne bismo se mogli izboriti sa stresom

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B-P4hXlowKR/

Ovo je Wynn – jednogodišnja mješanka labradora i retrivera, koja pomaže osoblju u bolnici u Denveru da se izbori sa stresom tokom preteških dana u toku borbe sa epidemijom korona virusa.

– Ona boravi tokom dana u našim kancelarijama, kako bismo samo mi mogli da je pomazimo nakon što operemo ruke i provedemo par minuta sa njom. Spasila nas je jer smo veoma anksiozni i pod stresom. – ispričala je Susan Rayn, doktorica koja je i obučila Wynn.

Posljednjih dana i Amerika se bori sa Corona virusom. Ova zemlja je prestigla i Kinu sa brojem oboljelih od COVIDA-19. U bolnicama su vrlo tužne scene, naravno, tamo gdje ima najviše ugroženih, kao u New Yorku, gdje doktori i drugo medicinsko osoblje junački podnosi ove muke iako nemaju dovoljno zaštitnih sredstava.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti