3 moćne kombinacije za bolji metabolizam

Piše: Redakcija

U vrijeme zimskih mjeseci trpeza obiluje slatkim, slanim i masnim jelima, nije loše da se podsjetimo saveznika dobrog i brzog metabolizma.

Dok su kolači, sarmice i pečenje stvoreni za nepce, u njih nekako baš i nije zaljubljen naš digestivni trakt. Zato vam za instant saveznike predlažemo nekoliko namirnica i 3 recepta ‘specijalca’ uz koje će probava proraditi u roku od 30 minuta!

Ovi recepti kao i njima slični dobro su došli kada je probava toliko usporena da joj je što prije potrebna ‘spoljna’ pomoć.

Mlaka voda & limun

U čašu mlake vode iscedite cijeli limun i popijte. Ovaj napitak možete konzumirati i preventivno, te tako spriječiti probavne smetnje.

Maslinovo ulje & limun

Progutajte kašiku maslinovog ulja, po želji razblaženog s prirodnim sokom limuna. Ovo je domaći lijek za pokretanje probave i najbolje je da ga konzumirate ujutro ili nekoliko sati nakon obroka.

Soda bikarbona & mlaka voda

U čašu mlake vode promješajte pola kašike sode bikarbone. Ova je namirnica već generacijama poznata kao saveznica loše probave, ali bitno je napomenuti kako se treba koristiti samo farmaceutska soda bikarbona bez aluminijuma koju možete kupiti u apoteci ili u trgovinama zdrave hrane.

Napomena: Ovaj recept nije preporučjiv onima koji boluju od čira na želudcu.

Ali kako se ne bi upalila crvena lampica za uzbunu ne zaboravite da u svakodnevni jelovnik uvrstite:

– Vodu

– Probiotike

– Voće i povrće bogato vlaknima (grah, mrkvu, brokolu, narandžu…)

– Žitarice sa cijelim zrnom (ječam, smeđi pirinač, zob..)

I nikako ne zaboravite na kretanje, makar to tek bila desetominutna šetnja po kvartu.

izvor: zadovoljna.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti