Prije nego što je upoznala Ronalda, Georgina Rodriguez za život zarađivala kao čistačica

Piše: Redakcija

Kada se čulo za Georginu Rodriguez, ona je bila tek prodavačica u Guccijevoj trgovini. Danas je javnosti itekako poznata kao životna parrtnerica najboljeg fudbalera svijeta Cristiana Ronalda, s kojim je dobila i kćerkicu Martinu Alanu, te uz svog partnera odgaja i toje negove djece. No, to nije sve. Georgina je izradila i svoj poslovni svijet, kao influenserica na Instagramu, zbog čega potpisuje milionske ugovore. Da je daleko dogurala dokaz je i pogled na njeno odrastanje.

Iako većini njen život izgleda kao san, njen put do ovoga gdje je danas nije bio ni najmanje jednostavan. Georgina Rodriguez rođena je 27. januara 1994. godine u Buenos Airesu, no već kao djevojčica s porodicom se preselila u španski gradić Jaca u planinskom predjelu. Tamo je njen otac odlučio otići kako bi postao uspješan fudbaler, no, nažalost, dalje od druge argentinske lige nije uspio. Stoga je u Jaci radio kao fudbalski trener, no zaradu je ubrzo potražio s druge strane zakona. Jorge Eduardo Rodriguez Gorjon osuđeni je trgovac drogom te je proveo deset godina u zatvoru. 69-godišnjak je služio kaznu u čak tri španska zatvora i to zbog dva slučaja trgovine drogom. U zatvoru je bio od 2003. do 2013. godine, a navodno je nakon izdržavanja kazne protjeran iz Španije, u koju se više ne smije vratiti, te ponovno živi u Argentini. Tokom odrastanja malena Georgina je već u dobi od četiri godine shvatila šta je usrećuje. Riječ je bila o plesu te je ubrzo krenula i na plesnu akademiju.

– Nisam bila baš lijepo dijete. Sigurno nisam bila najljepša u razredu, bila sam – ‘normalna’. Ples me naučio disciplini, ali i ljubavi prema umjetnosti – ispričala je svojevremeno Georgina Rodriguez te mu se u potpunosti predala. Ipak, nakon godina znojenja na plesnom parketu donijela je odluku i odlučila postati model.

Iako je dobila priliku i poziv u Madrid, nedostatak novca spriječio ju je u ostvarenju sna. Umjesto toga odlučila je otputovati u Bristol, usavršiti engleski jezik i naći posao. Kako je kasnije priznala, prvo je radila kao čistačica i to joj nije predstavljalo nikakav problem. Kada je skupila dovoljno novca, vratila se u Španiju, tačnije u Madrid, u kojem je živjela sa sestrom, studenticom. Novac je i dalje bio veliki problem, stoga je potražila posao i dobila ga u Guccijevu dućanu u Madridu.

View this post on Instagram

@prettylittlething 💘

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio) on

Upravo taj dućan bio je sudbonosan za njen daljnji život. Tokom smjene u julu 2016. godine ušetao se Cristiano Ronaldo i upravo mu je ona bila asistentica pri kupovini. Toliko mu se svidjela da je tražio da svaki put kada dođe upravo ona bude njegova savjetnica. I, reklo bi se, ostalo je historija.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti