Meghan više nikada neće nositi kraljicin nakit

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bi-KTbGHpZI/

Vojvotkinja Meghan i princ Harry već nekoliko dana nisu članovi britanske kraljevske porodice. Znači li to i da će se Meghanina “kraljevska politika” nakita promijeniti?

Kad je Meghan Markle u maju 2018. godine postala vojvotkinja od Sussexa, oči nisu bile uprte samo u njenu haljinu, već i na nakit koji je imala na sebi, posebno tiara koja je držala dugi veo. Bio je to “Queen Mary Diamond Bandeau Tiara”, komad nakita koji se 65 godina nije javno nosio i, naravno, na posudbu od kraljice. Nije neobično da britanski monarsi posuđuju svoj nakit u posebno važnim prilikama.

AFP

Vojvotkinja Catherine često od kraljice nosi posuđeni nakit. Naravno, jer ona igra važnu ulogu kao supruga budućeg nasljednika prijestolja. Priča se i da je Catherine prijateljica s Angelom Kelly. Ona brine i upravlja kraljicinim nakitom. Čak i insajderi palače kažu:

– Ako Kate želi nešto posuditi, kraljica rado otvara svoje kutije. –

Do sad se, međutim, Meghan suzdržavala od posuđivanja nakita čak i na vrlo službenim sastancima. Osim vjenčanice, nosila je samo nakit koji je pokojna princeza Diana zavjetovala princu Harryju. No, Meghan nikad nije nosila historijske originalne komade iz riznice kraljice. Je li to jednostavno zbog Meganinog ukusa ili kraljicinih strogih ograničenja prema njoj? 

 AFP

U svakom slučaju, jedno je sigurno: Sada, kad Meghan ionako više nije među najbližim redovima starijih kraljeva, sigurno je nećemo vidjeti s komadom nakita koji je posudila od kraljice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti