Gdje su danas i šta rade zvijezde serije “Sulejman Veličanstveni”

Piše: L. K. P.

Popularna turska dramska serija “Sulejman Veličanstveni” zabilježila je veliku popularnost u našoj zemlji. Radnja drame prati život sultana Sulejmana koji je u svojih 46 godina vladavine izgradio Osmansko carstvo veće od onog Aleksandra Makedonskog. Likovi serije se opisuju kao kompleksni, a neki od njih “kupili” su srca obožavaoca serije.

Gdje su danas i šta rade zvijezde serije?

Turska glumačka zvijezda Halit Ergenc, u regiji i šire poznat po ulozi turskog sultana Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj seriji.

 

Halit vrijeme provodi sa porodicom, lijepom suprugom Berguzar Korel i troje djece. Podsjećamo, bračni par srca bh. publike osvojio je serijom “1001 noć”, gdje su utjelovili uloge Šeherzade i Onura, a poslije toga smo imali priliku da ih gledamo i u “Ranjenoj ljubavi”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halit Ergenç (@halitergencresmi)

Omiljena Hurem iz “Sulejmana Veličanstvenog”, Njemica turskog porijekla, Meryem Uzerli, zbog te je uloge iz rodnog Berlina došla u Tursku. Uloga ju je proslavila u cijeloj Evropi, historijska serija gledala se u 22 zemlje, a upravo je Hurem bila jedna od prepoznatljivih likova.

Mimo reflektora filmskih studija i mimo glamura koji se veže za njenu profesiju, lijepa Meryem Uzerli živi jedan sasvim običan život. Često putuje, izlazi i druži se s prijatljima, šeta romantičnim Berlinom gdje inače živi i trudi se provesti svaki trenutak u društvu svojih kćerki. Meryem Uzerli i pored slave koje je stekla pokazuje koliko je jedna obična i normalna mlada žena.

Nur Fettahoglu, poznatija kao Mahidevran, prva sultanova supruga. Mnogima je poznata baš po ovoj ulozi. Nur je glumica njemačkih korijena i važi za jedno od najljepših lica Turske.

 

Nur mnogo vremena provodi sa kćerkicom Elisom, a na svom Instagram profilu često objavljuje i njene fotografije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)

Vahide Gördüm, glumica koja je u finalu treće sezone serije “Sultan Veličanstveni” zamijenila Meryem Uzerli u ulozi Hurem. Fanovi serije nisu bili oduševljeni ovom zamjenom, ali na kraju su se ipak pomirili s tim. Tokom 2011. godine doživjela je pravu životnu dramu kada joj je dijagnosticiran rak dojke. Vahide se proslavila u mnogim serijama, “Dala sam joj ime Feriha”, “Majka”, “Gorka zemlja”, samo su neke od njih.

Vahide vrijeme provodi u krugu porodice i radi na novim projektima.

Poznati turski glumac Burak Ozcivit, proslavio se u mnogim serijama. U seriji “Sulejman Veličanstveni” fanovi ga pamte po ulozi Bali – bega. Burak je uglavnom “pokupio” simpatije ženskog dijela publike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burak Özçivit (@burakozcivit)

Na žalost mnogih obožavateljki, glumac je u sretnom braku sa glumicom Fahriye Evcen s kojom ima dva sina.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti