Ljubavna priča koja traje 50 godina: Princ Charles i Camilla su u ilegalnom braku?

Piše: Redakcija

 AFP

Na britanskom kraljevskom dvoru, čini se, mira nikada neće biti. Prije nekoliko dana stigla je vijest kako je princ Charles zaražen korona virusom, međutim, britanski tabloidi mu čak i u ovom kriznom razdoblju ne daju mira. Kako piše magazin “Globe”, njegov brak s vojvotkinjom od Cornwalla, Camillom, je, navodno, ilegalan jer se kraljica nije s njime slagala.

Ova priča pojavila se još prošle godine u ovo vrijeme kada je navedeni časopis iznio priču kako bi se Charles i Camilla trebali razvesti jer njihov brak nije odobren od najviše vlasti – kraljice Elizabethe II. Tabloid je tada tvrdio kako je brakom prekršen zakon iz 19. vijeka prema kojem je brak morao biti sklopljen u ceremoniji koju propisuje engleska crkva, no to nije učinjeno. Sudac je, pišu, odlučio kako je Charles prekršio zakon, a i prije toga je i sama kraljica, navodno, tražila njihov razvod.

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BrXaMS_HCWE/

Izvor s dvora, tada je poručio kako Charles čini sve kako bi izbjegao skupu kaznu koja mu predstoji. Međutim, postoje i jasne naznake kako brak nije ilegalan. Legalnost njihova braka 2005. godine potvrdio je britanski parlament. Zakon iz 19. vijeka je ukinut.

Čini se kako se radilo tek o pustim glasinama jer je kraljevski brak jači nego ikad, a u ovo vrijeme slave i godišnjicu vjenčanja. Naime, njihova 15. godišnjica obilježava se devetog aprila, no bit će odvojeni zbog pandemije Corona virusa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti