NovostiPlava krv

Ljubavna priča koja traje 50 godina: Princ Charles i Camilla su u ilegalnom braku?

 AFP

Na britanskom kraljevskom dvoru, čini se, mira nikada neće biti. Prije nekoliko dana stigla je vijest kako je princ Charles zaražen korona virusom, međutim, britanski tabloidi mu čak i u ovom kriznom razdoblju ne daju mira. Kako piše magazin “Globe”, njegov brak s vojvotkinjom od Cornwalla, Camillom, je, navodno, ilegalan jer se kraljica nije s njime slagala.

Ova priča pojavila se još prošle godine u ovo vrijeme kada je navedeni časopis iznio priču kako bi se Charles i Camilla trebali razvesti jer njihov brak nije odobren od najviše vlasti – kraljice Elizabethe II. Tabloid je tada tvrdio kako je brakom prekršen zakon iz 19. vijeka prema kojem je brak morao biti sklopljen u ceremoniji koju propisuje engleska crkva, no to nije učinjeno. Sudac je, pišu, odlučio kako je Charles prekršio zakon, a i prije toga je i sama kraljica, navodno, tražila njihov razvod.

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BrXaMS_HCWE/

Izvor s dvora, tada je poručio kako Charles čini sve kako bi izbjegao skupu kaznu koja mu predstoji. Međutim, postoje i jasne naznake kako brak nije ilegalan. Legalnost njihova braka 2005. godine potvrdio je britanski parlament. Zakon iz 19. vijeka je ukinut.

Čini se kako se radilo tek o pustim glasinama jer je kraljevski brak jači nego ikad, a u ovo vrijeme slave i godišnjicu vjenčanja. Naime, njihova 15. godišnjica obilježava se devetog aprila, no bit će odvojeni zbog pandemije Corona virusa.

Pratite nas na društvenim mrežama