Kako se princeza Diana zaista osjećala na dan svog vjenčanja?

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B70PvrmnFc8/

Gotovo 23 godine nakon smrti princeze Diane, nove vijesti njenog života ne prestaju izlaziti na površinu. Ovaj put detalje o Dianinim intimnim razmišljanjima otkrila je bivša “BBC” kraljevska dopisnica Jennie Bond, inače poznata kao oštra novinarka koja je za potrebe dokumentarca pred kamerama jednom čak povukla i dim skanka. Ponešto iz 14-godišnjeg iskustva kraljevske dopisnice, Bond je otkrila u dokumentarcu koji je televizijska kuća Channel 5 pripremila o Charlesu i Camilli (Charles & Camilla: King and Queen in Waiting), a najviše se to odnosilo na detalje Dianinog života s kojom se novinarka zbližila tokom svog rada. Naime, prema ispovijesti Bond, bajkovito Charlesovo i Dianino vjenčanje 1981. godine imalo je sasvim drugačiji predznak iza zatvorenih vrata, a princeza Diana je novinarki ispričala kako su je na taj dan razdirale sumnje. 

View this post on Instagram

Out of all the fashion statements the Princess of Wales made in her life time, one of her most memorable was her wedding dress. The ivory silk taffeta dress designed by David and Elizabeth Emmanuel was and still is one of the most famous dresses of all time. The now iconic gown was seen by the press and the public as the ultimate fairy princess dress. But the dress that walked down the aisle wasn't the first idea the Emmanuel's thought of. In fact they actually sketched over 50 ideas for the Diana to choose from. And the same designer's were also left in charge of making serval other pieces for the big day. Such as bridesmaid dresses, shoes and even a wedding umbrella in the event of rain. 👑💒👰🏼

A post shared by 𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮𝓼𝓼 𝓓𝓲𝓪𝓷𝓪 (@diana.princess.wales) on

– Diana mi je dosta vremena nakon vjenčanja u jednom našem privatnom razgovoru priznala da se osjećala kao “janje pred klanje” dok je hodala prema oltaru, što je vrlo tužno. Mislim da je bila dobro svjesna da stvari nisu bile baš u redu. – ispričala je Bond za dokumentarac. 

– Kad je vidjela Camillu na kongregaciji, odmah joj je bilo neugodno zbog toga. – dodala je Bond. 

Kraljevska dopisnica od 1989. godine do 2003. godine, otkrila je i kako je Diana pronašla narukvicu koju je Charles dao Camilli dok je bio zaručen s Dianom, a u koju je ugravirao inicijale svoje sadašnje supruge.

– Diana je bila bijesna zbog toga i željela je znati zašto je poklonio tu narukvicu Camilli. – kazala je novinarka. 

Prema ispovijesti Jennie Bond, Charles je za vrijeme medenog mjeseca s Dianom čak nosio personalizirane manžete u koje su bili ugravirani inicijali C&C, za Charlesa i Camillu. 

U dokumentarnom filmu prikazano je i kako je Camilla prešla put od najomraženije žene u Britaniji do figure koja je zadobila naklonost britanske javnosti i kraljevske porodice, djelimično i zbog preuzimanja savjetodavne, gotovo majčinske uloge prema Kate Middleton i Meghan Markle kada su ulazile u kraljevsku porodicu.  Victoria Howard, urednica Crown Chronicles, objasnila je kako je Charles nakon razvoda s Dianom izgubio naklonost javnosti.   

View this post on Instagram

"Then we went off to Balmoral straight from the yatch. Everyone was there to welcome us. And then a realisation set in. My dreams were appalling at night. I dreamt of Camila the whole time. Everyone saw I was getting thinner and thinner and thinner. I was been sicker and sicker and sicker. Basically they thought I could adapt being Princess of Wales overnight. Obsessed by Camila. Totally. Didn't trust him. I thought every five minutes he was ringing her up, asking her how to handle his marriage, dadadada. And all the guests at Balmoral coming to stay just stared at me the whole time. And you know, treated me like glass. As far as I was concerned, I was Diana, and the only difference was people called me ma'am now, Your Royal Highness. They curtsied; that's the only difference. We stayed up there from August October. By October I was about to cut my wrists. I was in a very bad way. It rained and rained and rained. I came down early from Balmoral to seek treatment,  not because I hated Balmoral but because I was in such a bad way. Couldn't sleep didn't eat. The whole world was collapsing around me" -Diana Princess of Wales

A post shared by 𝓟𝓻𝓲𝓷𝓬𝓮𝓼𝓼 𝓓𝓲𝓪𝓷𝓪 (@diana.princess.wales) on

– Britanska javnost nikada neće o Charlesu razmišljati kao o kralju. Smatrali su ga nepodobnim britanskim monarhom. – rekla je Howard. 

Kate Nicholl, kraljevska dopisnica Vanity Faira, otkrila je kako su jednom prilikom Camillu pljunuli na ulici i gađali pecivom u supermarketu. 
Međutim, tokom godina, Charles i Camilla pronašli su način da steknu određenu naklonost britanske javnosti. Štaviše, u dokumentarcu je naznačeno kako je Camilla kao autsajder pomogla Kate i Meghan prilikom njihovog ulaska u kraljevsku porodicu koji nije bio nimalo lagan. 

Podsjetimo, Charles i Diana vjenčali su se ispred katedrale svetog Pavla pred 2.000 ljudi 29. jula 1981. godine. Godine 1992., premijer John Major objavio je kako će se par razdvojiti, ali da nastavljaju zajednički život u palači Kensington. Obožavana Lady Di poginula je 31. augusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti