Poznati bh. glumac nije zaboravio djetinjstvo u SOS selu, sada on pomaže mališanima bez roditelja

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B7f7ewpBqJ0/

Poznati glumac Rijad Gvozden odlučio je pokloniti online emitovanje predstave “Bosanac na odmoru” SOS Dječijim selima BiH. Rijad je dio svog djetinjstva proveo upravo u SOS Dječijem selu. Predstava će 24. aprila biti dostupna svima, a porukom #nismosami Rijad nam želi pokloniti sat vremena humora i tako nas razveseliti u teškim vremenima.

Rijad je odrastao u SOS porodici od svoje 11 godine. Iako je ispošetka bio povučen i tih, ubrzo je njegova SOS mama Indira primijetila njegovu ljubav prema imitacijama i nastupima pred publikom te ga je usmjerila u Udruženje mladih Tuzla, gdje je Rijad napravio svoje prve glumačke korake i sasvim se zaljubio u glumu. Danas je Rijad diplomirani glumac, koji iza sebe ima čitav niz odigranih pozorišnih i filmskih uloga, nekoliko napisanih scenarija i režiranih kratkih igranih i dokumentarnih filmova.

 

Live emitovanje predstave planirano je za petak 24. aprila sa početkom u 20:00 sati, a svi zainteresovani mogu se već danas registrovati za besplatno gledanje predstave na stranici SOS Dječijih sela BiH: https://www.sos-ds.ba/novosti/bosanac-na-odmoru/

Pročitajte još