Nakon osam godina: The Rolling Stones objavili novu pjesmu

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bk_JWLNHAFt/

Rijetka blues pjesma spominje korona virusnu krizu, a Mick Jagger pjeva: – Život je bio tako lijep, sad smo se svi zatvorili / osjećam se kao duh, živimo u gradu duhova. – 

U izjavi, bend je rekao da je pjesma u početku snimljena prije godinu dana u LA-u, ali da je “završena u karantinu”.

– Mislili smo da će odjeknuti kroz vremena u kojima živimo. – rekao je Mick.

U razgovoru za Apple Music, pjevač je otkrio da je pjesma napisana “u deset minuta” tokom jam-sesije u februaru prošle godine.

– Za sada nije bilo napisano, ali pisalo se o tome da se nalazite na mjestu punom života, a sada je to sve tako rečeno, tako da kažem. –  rekao je.

– A kad sam se vratio onome što sam izvorno napisao lirsko, sve je bilo prepuno kužnih izraza i sličnih stvari. Keith Richards i ja imali smo ideju da je trebamo objaviti. Ali rekao sam: “Pa moram to prepisati – neki to neće raditi, a neki su bili pomalo čudni i malo previše mračni ”. – dodao je.

Richards je rekao da je pjesma završena “putem satelita” prije nego što je objavljena u četvrtak.

– To je neka vrsta groznog trenutka kad iznenada zaživi. Mi smo to nekako napravili iz svemira. Ali zapravo mi se svidio način kako je ispala. – kazao je Richards.

“Living In A Ghost Town” prva je originalna pjesma koju je bend objavio otkad su nove pjesme – “Doom i Gloom” i “One More Shot” – predstavljene na njihovom Greatest Hits albumu iz 2012. godine pod naslovom “Grrr!” Prije toga, njihov posljednji album novog materijala bio je 2005. godine “Bigger Bang”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti