Neprepoznatljivi Brad Pitt ismijavao Donalda Trumpa

Piše: Redakcija

YOUTUBE

Američki glumac i nedavni dobitnik Oscara, 57-godišnji Brad Pitt osvanuo je u komičarkoj emisiji “Saturday Night Live” u neprepoznatljivom izgledu i ulozi, javlja CNN. Glumio je doktora Anthonyja Faucija, savjetnika Bijele kuće za borbu protiv pandemije korona virusa i u skeču analizirao i “preveo” izjave predsjednika SAD-a Donalda Trumpa u vezi liječenja virusa koje su uzburkale američku, ali i svjetsku javnost.

Polovinom sedmice i na jednoj od posljednjih medijskih konferencija u Bijeloj kući, Trump je predložio da se virus Covid-19 liječi ubrizgavanjem dezinfekcijskog sredstva bolesnicima, što je izazvalo lavinu zgražavanja javnosti i osudu svjetske zdravstvene zajednice. Navodno se nakon toga povećao broj slučajeva ljudi koji su se otrovali popivši izbjeljivač u nadi da će spriječiti zarazu.

– Kad (predsjednik) kaže da se svi mogu testirati, to zapravo znači – niko. – izjavio je bivši suprug glumica Jennifer Aniston i Angeline Jolie koji se prije dvije godine izliječio od alkoholizma.

Bradov “Fauci” se osvrnuo na Trumpove izjave kako će zemlja imati vakcinu protiv korona virusa “relativno brzo”.

– Relativno brzo je zanimljiva fraza. Relativno prema čitavoj povijesti čovječanstva na Zemlji? Da, vakcina će doći prilično brzo, ali da kažete svom prijatelju da ćete se mu doći relativno brzo i onda mu se pojavite na vratima godinu i po kasnije, on bi bio relativno ljut na vas. – pametovao je Pitt.

Osvrnuvši se na spornu Trumpovu izjavu o liječenju korona virusa dezinfekcijskim sredstvima, prekrio je oči dlanom rekavši: – Znam da ne bih trebao dodirivati lice. Sada mogu očekivati otkaz. –

YOUTUBE

Na kraju skeča skinuo je periku zahvalivši se Fauciju i svim liječnicima koji ulažu velike napore u borbi protiv korona virusa.

Pročitajte još