Bryan Adams: Svijet je na čekanju zbog pijaca na kojima se jedu šišmiši

Piše: Redakcija

Kanadski muzičar Bryan Adams (60) svojom posljednjom izjavom na društvenim mrežama o Corona virusu šokirao je fanove širom svijeta, a mnogi su ostali razočarani njegovim riječima. Kako je naveo, trebalo je da narednih dana da krene na turneju kako bi promovisao svoj novi album, ali ga je pandemija Corona virusa u tome spriječila i pokvarila mu planove. Uostalom, kao i cijelom svijetu. Međutim, Bryjana je sve to razbjesenilo, pa je tako i odreagovao – javno.

– Večeras je trebalo da nastavim sa koncertima, ali zahvaljujući je*enim sebičnim gadovima s pijaca koji jedu šišmiše, cijeli svijet je na čekanju, da ne pominjem hiljade ljudi koji su patili i umrli od ovog virusa. Moja poruka njima je, osim “je*eno vam hvala”, budite vegani – poručio je Adams.

– Svim ovim ljudima koji nisu na našim koncertima, poručujem da bih više volio da sam s njima nego što mogu da pretpostave – dodao je.

– Bilo je sjajno družiti se u izolaciji sa mojom djecom i familijom, ali nedostaje mi moja druga porodica, moj bend, moja ekpia i moji fanovi. Čuvajte se i nadam se da ćemo se uskoro ponovo družiti – poručio je na kraju pjevač.

View this post on Instagram

CUTS LIKE A KNIFE. A song by me. Tonight was supposed to be the beginning of a tenancy of gigs at the @royalalberthall, but thanks to some fucking bat eating, wet market animal selling, virus making greedy bastards, the whole world is now on hold, not to mention the thousands that have suffered or died from this virus. My message to them other than “thanks a fucking lot” is go vegan. To all the people missing out on our shows, I wish I could be there more than you know. It’s been great hanging out in isolation with my children and family, but I miss my other family, my band, my crew and my fans. Take care of yourselves and hope we can get the show on the road again soon. I’ll be performing a snippet from each album we were supposed to perform for the next few days. X❤️ #songsfromisolation #covid_19 #banwetmarkets #selfisolation #bryanadamscutslikeaknife #govegan🌱

A post shared by Bryan Adams (@bryanadams) on

Muzičar i sam ne jede meso pa propagira vegansku ishranu, ali nije očekivao da će ovom objavom naići na negativne komentare i osude, kao i na to da neki čak prestanu da ga obožavaju.

– Poslije ove gluposti drago mi je da ti je turneja otkazana. Ne mogu više da budem tvoj fan. To je rasizam – jedan je od komentara upućenih Brayjanu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti