Lepa Brena: Svako vrijeđanje mi je dodatna motivacija

Piše: Redakcija

Najpopularnija jugoslovenska pjevačica Lepa Brana, na početku profesionalnog puta često je bila osporavana. Negativne kritike na račun kilaže, garderobe i stihova, koristila je kao svojevrsno gorivo u trci ka uspjehu.

– Svako vrijeđanje i potcjenjivanje bili su mi dodatna motivacija. To je u meni budilo snagu da budem još bolja. Nisam dozvolila da ispaštam zato što sam dobra, lijepa, pametna i vrijedna. Željela sam da to ljudi cijene i da me poštuju. Do toga se stiže isključivo stavom. I to je moj iskreni savjet svim ženama koje trpe loše stvari, a na Balkanu su danas ugroženije nego ikad. Morate da odbacite svakoga ko vas na bilo koji način ponižava ili zlostavlja, psihički ili fizički, da prijavite problem. Zato imamo sudove i policiju, muževe, braću, sestre, drugarice… Da se požalimo i kažemo da nas neko maltretira, i da zbog toga treba da snosi posljedice – rekla je pop-folk zvijezda.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti