Supruga bivšeg policajca optuženog za ubistvo crnca traži razvod

Piše: Redakcija

Supruga bivšeg policajca Dereka Chauvina optuženog za ubistvo Georgea Floyda podnijela je zahtjev za razvod, javlja magazin People.

Svojim brutalnim postupkom prema crncu kojeg je ubio držeći mu koljeno na vratu dok Floyd nije podlegao, Chauvin je izazvao gnjev javnosti i masovne demonstracije u više američkih gradova. Advokatica Chauvinove supruge potvrdila je da je ona podnijela zahtjev za razvod, navodeći da je Kellie Chauvin rastresena zbog smrti Floyda.

Derek Chauvin (Foto: Instagram)

-Njene misli su uz Floydovu porodicu, njegove voljene i sve koji proživljavaju ovu tragediju – izjavila je advokatica. Također je zamolila da se njezinu djecu i roditelje koji su starije dobi izuzme iz cijele ove priče. Naime, prethodno su prosvjednici napadali njihov dom zbog čega im je dodijeljena policijska zaštita.

Inače, Kellie se 2018. godine takmičila na reviji Miss Minnesota America, navodi Associated Press. Prvo se udala sa 18 godina i imala je dvoje dece s bivšim mužem, a nakon što je doselila u Minnesotu, upoznala je policajca Chauvina.

George Floyd (Foto: Instagram)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti