Amerikanci javno osudili Madonnu zbog videa u čast ubijenome Georgeu Floydu

Piše: Redakcija

AFP

Smrt nenaoružanog crnca iz Minneapolisa koji se ugušio pod smrtonosnim zahvatom bijelog policajca izazvao je val nasilnih protesta širom SAD-a. U video snimku objavljenom u četvrtak na Twitteru, Madonnin 14-godišnji sin David Banda strastveno pleše i podiže stisnutu šaku uvis dok pjeva Jacksonovu pjesmu ‘They Don’t Care About Us’ iz 1995.

– Brutalno ubistvo kruži svijetom. Moj sin David pleše u čast Georgea i njegove porodice te protiv svih rasističkih i diskriminirajućih postupanja koja se svakodnevno događaju u Americi – napisala je kraljica popa.

Iako je Madonnina namjera bila plemenita, mnogi korisnici društvenih mreža kritizirali su snimak uz objašnjenje da smatraju kako to nije prikladna reakcija na Floydovu smrt, koja je izazvala gnjev međunarodne zajednice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti