Unuka Grace Kelly kreira neobične modne komade: Inspiracija su joj žene iz porodice

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Jedna od najmlađih pripadnica monegaške kraljevske porodice, Pauline Ducruet, kćerka princeze Stephanie i unuka legendarne Grace Kelly, predano radi na svojoj karijeri u modnom dizajnu, a nedavno je pokrenula marku „Alter“. U kući Grimaldi ne nedostaje žena s istančanim stilom, a sada jedna od najmlađih članica dinastije ispisuje svoj trag u modnoj historiji.

Stekla je diplomu iz modnog dizajna na privatnom fakultetu Parsons u New Yorku, a u martu je priredila svoju drugu modnu reviju na Pariškoj sedmici mode, tik prije nego je buknula pandemija Covid-19. Ducruet inspiraciju crpi iz modernističke arhitekture, ali i od žena iz svoje porodice.

https://www.instagram.com/p/B_PfCYVB1C_/

– Mama me uvijek poticala da se izrazim i da budem ono što jesam. Ta sloboda je ono što me najviše inspirira – zaključila je mlada dizajnerica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti