Udovica Kurta Cobaina: Više ne liči na sebe, a utjehu traži u 24 godine mlađem dečku

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Udovica Kurta Cobaina više ne liči na sebe. 55-godišnja Courtney Love snimljena je u opuštenoj šetnji londonskim ulicama u društvu bivšeg stripera Alexa Hemsleyja. Alex je 24 godine mlađi od nje, a par je proveo cijelu karantinu zajedno u Londonu. Bilo je to prvi put da se Courtney pojavila u javnosti nakon što je otkrila da je trijezna 18 mjeseci, ali i prvi put da je uhvaćena s dečkom poduzetnikom koji je u mlađim danima radio kao striper u noćnim klubovima kako bi otplatio fakultet. Ipak, javnost nije šokirala njihova veza, već činjenica kako njeno lice izgleda doista neprepoznatljivo. To ne čudi jer se radi o ženi koja je imala zaista buran život koji je na njoj ostavio itekakvog traga.

Proslavila se kao pjevačica i glumica ranih 90-ih na grunge sceni, no prethodno je radila i kao prostitutka i striptizeta. No njeni problemi počeli su od ranog djetinjstva, pa je već s 12 godina završila u popravnom domu. Takav život doveo je do godina ovisnosti o alkoholu i teškim drogama, što je njeno tijelo zapamtilo. Kurta je nazivala ljubavi svog života, a do kraja 1991. godine bili su najpoznatiji par muzičke scene. Vjenčanje je održano u februaru 1992. godine na Havajima, a u augustu iste godine stigla je kćerkica Frances Bean Cobain.

Iako se naizgled činilo da je u životima uspješnih muzičara sve idilično, njihova je svakodnevica skrivala mračnu tajnu. Oboje su bili teški ovisnici o heroinu, a pjevačica ga nije prestala uzimati niti tokom trudnoće. Slučaj je razotkrio Vanity Fair, a zbog članka socijalna služba odlučila im je oduzeti Frances i smjestiti je pod starateljstvo njene sestre Jaimee. Courtney je kasnije upravo taj članak odlučila okriviti za tragičnu sudbinu svog supruga. Naime, Kurt si je 1994. godine pucao u glavu u njihovoj zajedničkoj porodičnoj kući u Seattleu, dok je Courtney bila na odvikavanju od droge. Nakon kremacije muzičarka Courtney je dio njegova pepela zadržala u urni, a dio stavila u plišanog medvjedića kojeg je poklonila svojoj kćerkici. I njeno se psihičko stanje nakon toga pogoršalo, no čini se kako je u šestom desetljeću odlučili stati na loptu te se smiriti.

https://www.instagram.com/p/B3bWHVVotlS/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti