Aida Halilović: Šminkanje shvatam izuzetno ozbiljno

Piše: Redakcija

Njega kože

– O koži brinem non-stop, jer sam opsjednuta njegom, naročito lica.
Razne kremice, mlijeko za čišćenje lica i piling su od mene nezaobilazni.
Imam normalnu kožu, pa mi nije problem da pronađem odgovarajuće preparate. Najviše volim one na bazi meda ili badema.

Sve volim da radim sama, ali sve češće odem kod dobre drugarice u salon kada su u pitanju depilacija, gel na noktima ili tretman lica. Nekada je bolje ne eksperimentirati kod kuće. Nedavno sam se odlučila i na iscrtavanje obrva japanskom metodom i veoma sam zadovoljna rezultatom.(Vrsta permanentnog make up-a ili estetski tattoo,koji daje potpuno prirodan izgled obrva. Dlake obrve se ne čupaju već samo isčupavaju. Traje dvije godine. Možete birati boju i oblik obrva op.a)

Najviše novca dajem za tečni puder, jer svaki dan želim da izvučem maksimum iz tena, da izgleda što bolje. Na drugom mjestu su naravno, kreme za lice.

A na plaži…

– Za mene je plaža noćna mora još od malih nogu, jer uvijek na moru otkrijem neki zdravstveni problem. Ne znam da sam se ikad zadesila na plaži bez velike torbe u kojoj su: krema za sunčanje za lice, pa posebno za tijelo, losion protiv alergije na sunce, zatim lijekovi, kapi za nos, sprejevi, labelo i šta sve ne. Uvijek ističem da sam od rijetkih koji, jednostavno, ne uživaju na moru, ni u ljetu generalno.

Sprejeve protiv raznih muha i mušica ne koristim. Uvijek ću se prije odlučiti za krišku limuna, nego za sprej.

Njega kose

– Zbog posla veoma često posjećujem frizera. I ovdje ću da spomenem plažu, jednostavno ne volim plaža-frizure „iz vode”. Rijetko kad to izgleda opušteno, prije bih rekla neuredno.

Za svakodnevnu njegu kose koristim Joico šampon, malo arganovog ulja na vrhove kose, lak na šiške i to je to! Nemam neostvarenih frizura, sve boje i oblike koje sam htjela već sam isprobala.

Još mi se nikada nije desilo da loše prođem u frizerskom salonu. Ali najgore što sam samoj sebi napravila jeste kada sam na divnu kosu boje meda sama izvukla tamne pramenove, a farba je kapala i mimo pramenova, pa je krajnji rezultat bio smiješan. Morala sam odmah sve da prefarbam u tamno i tako je i ostalo, evo već godinama. Također, jedva sam prestala sa groznom navikom da sama skraćujem vrhove. I tu je bilo svega…

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina “Azra” ( br.856)

 

 

Pročitajte još