Azrudin Bahtijaragić Azro: Važan je samo srca glas

Piše: Redakcija

Na našoj muzičkoj sceni njegovo ime postoji već tri godine. Za to je vrijeme Azrudin Bahtijaragić, poznatiji kao Azro, snimio devet pjesama i tri spota. Ovaj talentirani Ključanin daleko je po svom glasu, pjesmama i nastupima poznatiji u Krajini, nego drugim dijelovima naše zemlje. No, nakon što je završio snimanje prvog albuma, vjerujemo da će se za njega čuti mnogo dalje.

– Pjevanjem se, zapravo, bavim cijeli svoj život. Najprije sam propjevao, pa progovorio. Ali, profesionalno, u smislu snimanja vlastitih pjesama, muzikom se bavim tri godine. Moja prva pjesma bila je “Nasmiješi se”, čiji je autor Amil Lojo. On je, ustvari, autor većine mojih pjesama – kaže Azro, koji se pjevanjem bavi iz čiste ljubavi. Slava ni popularnost ga nisu nikada zanimale, a tako je i danas.

Pjesme snima zbog ljudi koji vole slušati njegovu izvođenje popa. Kaže da ih nema puno poput onih koji slušaju folk, ali da ih, ipak, ima.

– To je mala, stidljiva i nenametljiva publika, ali je važno da postoji. Na nastupima pjevam svašta, da bih mogao finansirati ono što volim. Pjevam i narodnu i zabavnu muziku i to mi muzičari zovemo srbijanskim načinom “svaštopjeva” – iskreno će Azro.

Nedavno je završio snimanje trećeg spota, i to za pjesmu “Poruka za sve bivše ljubavi”.

– Dugo sam se otimao od sebe, kao da sam želio pobjeći od muzike, iako me sve njoj vuklo. A, onda sam odlučio snimiti barem jednu svoju pjesmu, samo da se u neke stare dane ne bih kajao zašto nisam pokušao. Međutim, nije ostalo na jednoj pjesmi. Danas ih imam devet. Snimanje prve pjesme je bilo baš za moju dušu, nisam to doživljavao kao neki korak na našu muzičku scenu. Kako kaže stih iz jedne pjesme, “Važan je samo srca glas”. To mi je i životna mantra. Nažalost, danas se ne isplati snimati albume. Snimaju se singlovi. Muzičari su potpuno nezaštićeni. Pjesme snimamo zbog publike, jer je cijenimo i poštujemo. A snimanje albuma je luksuz i rijetki ga mogu sebi priuštiti – kaže Azro, čije pjesme možete poslušati na YouTubeu.

 

 

 

Pročitajte još