Zbog protesta: Nakon 33 sezone ukida se serija “Cops”

Piše: Redakcija

Serija “Cops” (“Policija”), tačnije 33. sezona serije, trebala je biti premijerno prikazana u ponedjeljak. Ipak, do toga neće doći zbog smrti Georgea Floyda te protesta protiv policijske brutalnosti koji su uslijedili nakon tragičnog događaja.

Prikazivanje serije povukao je Paramount koji je u svom saopćenju izjavio kako trenutno nema planova za nove epizode ove serije, prenosi COS. Slično je postupio i A&E, čija je popularna reality serija “Live PD” odgođena prošlog vikenda zbog protesta. Oni će ipak nove epizode prikazati ovog vikenda.

Inače, kultna policijska serija “Cops” prikazuje se od 1989. godine te prati policiju u stotinjak gradova kako se suočava sa svakodnevnim problemima koje im posao donosi. Osim što je serija pratila policiju u američkim gradovima, pratila je policiju i u Londonu, Hong Kongu te u nekadašnjem Sovjetskom Savezu. Prigodno, u intru serije pojavljuje se pjesma “Bad Boys” Inner Circlea.

Prije tri godine, serija je slavila svoju 1000. epizodu. Jubilarno izdanje serije zvalo se “Cops: Beyond the Bust”, u kojem je domaćin bio Terry Crews, poznat po ulozi u sitcomu Brooklyn Nine-Nine.

Pročitajte još