Zvijezda serije „Dawson Creek“ podijelio je vijest koja mu je slomila srce: Izgubili smo peto dijete zaredom

Piše: Redakcija

Zvijezda popularne tinejdžerske serije „Dawson Creek“, 43-godišnji James Van Der Beek podijelio je na Instagramu vijest koja mu je slomila srce. Njegova supruga Kimberly doživjela je još jedan spontani pobačaj, drugi po redu u manje od godinu, a peti uzastopce. Njihove velike nade da će proširiti porodicu, od kojih nisu odustajali usprkos svemu, zadobile su još jedan veliki udarac od kojeg će se par teško oporaviti, prenosi „Mirror“. Slavni glumac i njegova supruga tajili su da očekuju dijete nakon posljednjeg spontanog pobačaja u novembru prošle godine, koji ih je emocionalno iscrpio.

– Nakon brutalnog i javnog spontanog pobačaja u novembru, bili smo presretni kad smo saznali da očekujemo novo dijete. Ovog puta smo to tajili. No, prošlog vikenda, ponovo u 17. sedmici trudnoće, duša koju smo radosno iščekivali u našu porodicu imala je lekcije kojima nas je morala naučiti, i koje nisu uključivale da nam se pridruži u živom fizičkom obliku.

Hitna pomoć je odvezla Kimberly u bolnicu, gdje je proživjela još jednu iscrpljujuću noć na transfuziji krvi. I dok sam stajao pokraj nje zahvalan svim dobrim ljudima koji se trude da joj spase život, osjećajući se bespomoćno da pomognem ženi koju volim, osim na način da joj masiram stopala, nešto mi je sve vrijeme prolazilo kroz glavu i osjećam da to moram podijeliti s vama.

Moramo se bolje brinuti jedni za druge. Svijet prolazi trenutno kroz veliku bol. Postoje negiranje, šok, tupost i bijes – stari obrasci kojih se držimo kad nam se dogodi velika trauma. I ne postoje riječi koje mogu ublažiti tu bol ili je brzo izbrisati. Gdje je izlaz iz toga? Počinje kad se zapitamo kako se možemo bolje brinuti jedni za druge? Svim porodicama koje prolaze što i mi – znajte da niste sami – stoji u njegovoj objavi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti