Izgubila bitku sa rijetkom trudničkom bolešću: Bebu nije nijednom vidjela

Piše: Redakcija

Tragična vijest zadesila je srbijanski sport zbog komplikacija tokom porođaja preminula je reprezentativka Srbije u streljaštvu, olimpijska učesnica i evropska prvakinja Bobana Momčilović Veličković.

– Sedam dana imala je preeklampsiju, ali doktor to nije ustanovio… Posljednjih dana mozak bio bez funkcije. Nažalost, nije vidjela dijete nijednom – pišu novosti.rs.

Streljaštvom je počela da se bavi sa devet godina u rodnom Boru i bila je članica lokalnog kluba. Prvu medalju na velikim međunarodnim takmičenjima osvojila je 2007, kada je na Evropskom prvenstvu u francuskom Dovilu izborila bronzu vazdušnim pištoljem u juniorskoj konkurenciji.

U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope u norveškom Merakeru 2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspjeh ponovila je i na EP u finskom Vierumaekiju 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu.

Jedna od najboljih svjetskih takmičarki pištoljem u 21.vijeku. Na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem održavala je kontinuitet visokih plasmana i godinama dokazivala da pripada elitnom krugu strijelaca.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti