Imala je 110 kilograma poslije porođaja, a onda se preko noći istopila

Piše: Redakcija

Slavna plavuša proslavila je 40-ti rođendan, a riješila je da se od 30-ih oprosti na Instagramu i to fotografijom na kojoj pozira u starim farmerkama koje je nosila još kao djevojka.

– Čuvam ove farmerke u ormaru više od 14 godina. Željela sam da ih u posljednjim satima mojih 30-ih još jednom probam, i zdravo 40-e, drago mi je da vas upoznam – šaljivo je napisala ova dama.

Inače, Jessica je u septembru prošle godine obavijestila javnost da je za manje od šest mjeseci uspjela da smrša više od 45 kilograma, a i nakon toga nastavila je da naporno vježba i vodi računa o ishrani, pa vjerujemo da se brojka na vagi dodatno smanjila.

Podsjetimo, pjevačica je svojevremno priznala da je poslije rođenja treće kćerke imala 110 kilograma. Kako su joj kilogrami smetali ne samo estetski, već je imala i zdravstvenih tegoba, na posao se bacila praktično odmah nakon porođaja i za šest mjeseci isklesala figuru do savršenstva. No, to je bio težak put prepun odricanja i napora.

– Nismo planirali nikakve ekstremne dijete niti programe radikalnog vježbanja. Dogovorili smo se da će dnevno napraviti najmanje 12.000 koraka, svaki dan prije nego što legne u krevet. Potrebno joj je 7 sati sna, barem 1 sat dnevno bez tehnologije – izjavio je trener.

Također, tri puta sedmično vježbala je po 45 minuta, a uz to se pridrižavala jednostavne dijete koja je podrazumijevala tri obroka i dvije užine na dan. Ishranu je bazirala na unosu proteina i namirnicama bogatim vlaknima.

– Moja filozofija je da treba da se oslonite na život, a u teretani da radite na snazi. Dakle, većina izgubljenih kilograma nastala je zapravo zbog svega što je Jessica radila izvan teretane, dok se vježbanjem samo zategla i najsitnije detalje dovela do savršenstva – zaključio je.

The Biggest Revelations From Jessica Simpson's Memoir | Chatelaine

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti