Četvrti rođendan “Magacin Kabarea”: Nismo savršena, ali smo složna ekipa

Piše: Redakcija

Danas, kada “Magacin Kabare” slavi svoj četvrti rođendan, poznata glumica, ali i ova vrijedna ekipa, ima razloga biti ponosnija više nego ikad.

magacin kabare rodjendan web

Emir Kapetanović i Asja Čengić Kasumović

magacin kabare rodjendan2

Dijana Salihagić i Moamer Kasumović

– Išli smo stepenicu po stepenicu i evo nas ovdje. I dalje namjeravamo raditi istim tempom i učiti na vlastitim greškama. Nismo savršena, ali smo zato vrlo složna ekipa. Najponosniji smo na naš “Mali magacin kabare”, 200 predivnih malih ljudi koji su s nama producirali i osmislili dva filma i jednu predstavu. Oni su naša budućnost i sigurno će graditi bh. kulturnu scenu. Za četiri godine smo ostvarili 20 premijera. U ovom prostoru bilo je mnogo smijeha, veselja i radosti, ali, nakon svake predstave, i promišljanja o društveno-političkim pitanjima – kazala je na rođendanskoj proslavi Asja Čengić-Kasumović, predsjednica Udruženja “Magacin Kabarea”.

Prijatelje i kolege u caffeu “Gogo” pozdravio je i izvršni direktor “Magacin Kabarea” Emir Kapetanović:

– Hvala vam svima koji ste s nama četiri godine. Svi ste naši prijatelji. Možda je naš najveći uspjeh činjenica da postojimo četiri godine i da nas, kao prvog dana, drži isti adrenalin. S istim žarom idemo i u četiri naredne godine.

magacin kabare rodjendan3

Asja Čengić-Kasumović, Elmir Jukić i Zana Marjanović

magacin kabare rodjendan4

Ena Kurtalić, Sanela Krsmanović i Aida Bukva

 

Reditelj Haris Pašović o Magacin Kabareu: Satira nam je jako potrebna

– Magacin Kabare daje poseban doprinos sarajevskoj i bh. kulturnoj sceni. Na pametan i duhovit način, u neposrednom kontaktu s publikom, razmatraju neke od najvažnijih problema u našem društvu. To je grupa izuzetno talentiranih glumica i glumaca, reditelja i muzičara. Satira nam je jako potrebna, a oni su pravi majstori satire. I mnogo su vrijedni. Nisu sjedili i čekali da se ‘nešto desi’ pili kafe i žalili se. Zavrnuli su rukave i prokrčili sebi put.

 

Pročitajte još