Sara Al Almoudi: Koristeći titulu saudijske princeze biznismenima iznuđivala nekretnine

Piše: Redakcija

Ljudi su zarad novca i moći spremni učiniti mnogo toga; lagati, varati, krasti identitet, pa nekada čak i ubiti. Jedino ovo posljednje nije uradila Sara Al Almoudi, žena koja sebe naziva saudijskom princezom i pripadnicom plave krvi vladajuće dinastije u Saudijskoj Arabiji. Sara Al Almoudi, za koju se pretpostavlja da ima između 31 i 45 godina, vjerovatno je jedna od najvećih prevarantica našeg vremena. “Zavodnica pod velom”, kako je nazivaju britanski mediji, ovih dana našla se pred sudom u Londonu, optužena da je iskoristila titulu saudijske princeze, kako bi od poznatih tajkuna iznudila nekretnine u vrijednosti od 14 miliona funti.

Crni Rolls Royce

Kako to i dolikuje jednoj princezi, odnosno prevarantici, koja je veoma ozbiljno shvatila svoju ulogu, na suđenje ju je dovezao veliki crni Rolls Royce s registarskim oznakama “HRH” (njeno visočanstvo). Na sebi je imala burku ispod koje su se nazirale sandale s visokom platformom. Vidjele su joj se samo oči, a kada je sudija od nje zatražio da pokaže lice, nerado je to učinila i skrivala ga je sve vrijeme dok je trajao proces.

Sara se pred sudom ovog puta našla zbog optužbi britanskih biznismena Amande Clutterbuck (56) i Iana Patona (45) da ih je prevarila za nekretnine, odnosno luksuzne stanove u najelitnijem dijelu Londona čija vrijednost iznosi 14 miliona funti. Kazala je da je sa Ianom imala i romansu, te da je on njoj ukrao “džeparac” od pet miliona funti koji je dobila iz Saudijske Aarabije. No, Amanda i Ian, koji su, osim poslovnih saradnika i u ljubavnoj vezi, tvrde drugačije – Sara je ta koja je “pokucala na njihova vrata”, predstavila se kao supruga saudijskog kralja Abdullaha (88), te zatražila novac za investiranje u njen veliki posao s nekretninama. Naravno, posao je propao, a Amanda i Ian su ostali bez svog novca.

Sara je u svoju odbranu kazala kako je oduvijek bila rastrošna, te da novac nikada nije znala čuvati. Tvrdi da ima ozbiljan problem i da je ovisna o shoppingu, te da joj je potrebna stručna pomoć.

– Plašim se da sam postala ovisna o potrošnji novca. Potrošila sam velike svote. S lakoćom mogu potrošiti između 50.000 i 100.000 funti. Toliko sam bogata da sam za posljednja dva mjeseca potrošila milion funti samo na parfeme – kazala je Sara, tvrdeći da su se Amanda i Ian, zapravo, udružili protiv nje i iskoristili je.

– Kazali su da sam prostituka, a ja to nisam. Kunem se Bogom, a ja nisam lažljivica.

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina “Azra” (br. 857)[nggallery id=69]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti