Jamie Dornan tvrdi da je posve običan muškarac: Griješiš Jamie… Prezgodan si!

Piše: Redakcija

Jamie Dornan je u ovom trenutku najseksi muškarac na Planeti. Osamdeset hiljada čitateljki magazina „Glamour” je zaokružilo njegovo ime na listi od stotinu najprivlačnijih muškaraca, osiguravši mu pobjedu. Iza njega su ostali Benedict Cumberbatch, Tom Hiddlestona, kao i mnogi drugi. O njima ovog puta nećemo govoriti. Jamie je taj za kojim u ovom trenutku po kinodvoranama uzdišu žene iz cijelog svijeta. Ovaj irski glumac dobio je ulogu o kojoj su mnoge njegove kolege sanjale: ulogu vatrenog i nezasitog ljubavnika, bogataša Christiana Greya u filmu „50 nijansi sive”.

Nevjerovatno je zgodan, atletske građe, pomalo dječačkog lica, nenametljivo modno osviješten, zaštitnički nastrojen i fasciniran samo jednom ženom, svojom suprugom, baš kao što je njegov lik u filmu fasciniran mladom, seksualno neiskusnom Anastasijom Steel.

Prodorni pogled

I dok je nama, ženama, apsolutno neodoljiv, Jamie o sebi ima veoma skromno mišljenje. Ne smatra se pretjerano zgodnim muškarcem. Kako samo griješi!
– Mislim da nisam ništa drugačiji od bilo kojeg drugog muškarca na svijetu i, naravno, da nisam zadovoljan svojim izgledom. Kao klinac sam mislio da sam presitan. I sad imam isti problem, iako sam stariji. Kad se pogledam u ogledalu, i dalje vidim onog žgoljavog klinca – kaže Jamie.
Iako su ga već mnogo puta fotografirali bez majice i svi hvale njegov isklesani torzo, Jamie, kaže, ne dijeli mišljenje ljudi koji tvrde da je seksi.
– Nikad nisam bio frajer na kojeg padaju žene. S licem naivca nisam se ni nadao ovakvim filmskim ulogama, ali život mi je priredio velika iznenađenja i zasad se snalazim u ovom haosu, zaključio je i dodao:
– Imao sam samo četiri sedmice da se pripremim za ulogu u „50 nijansi sive”. Volio bih da sam imao više vremena da poradim na mišićima – kaže Dornan.

Hm, nama je i ovako zgodan… Za njegov prodorni pogled zaslužna je genetika, a za mišiće se pobrinuo sam. Godinama je trenirao ragbi, a potom plivanje. A svi znamo kako su plivači građeni.
Karijeru u showbussinesu počeo je kao model. U njegovu biografiju upisane su kampanje modnih kuća poput Diora, Dolce & Gabbane i Armanija. Najpoznatiji je po kampanji koju je uradio za Calvin Klein, uz Kate Moss i Evu Mendes. E tu je apsolutno neodoljiv. Jamie je snimio i lookbook za brend “Zara”, a pozirao je i za “Asos Magazine”.

Pazio je na Dakotu

Do sada nije imao mnogo filmskih uloga. Glumio je u filmu “Marie Antoinette” Sofije Coppole s Kirsten Dunst, te poznatoj ABC-ovoj seriji “Once Upon A Time”, dok neki već željno iščekuju drugu sezonu serije “The Fall” u kojoj ima ulogu serijskog ubice.
Uloga Christiana Greya, o kojoj bruji cijeli svijet, mogla bi biti prelomna u njegovoj karijeri. Sačekat ćemo da čujemo šta kritičari kažu o tome. Uglavnom, prati ga epitet predanog glumca, koji ozbiljno shvata svoj posao. Ozbiljno je shvatio i posljednji zadatak u kojem s partnericom Dakotom Johnson (koja u filmu glumi Anastasiju Steel) prakticira sado-mazo seks. Nije bilo lako snimati ove scene, priznao je. Njegov lik je dominantan u ovom odnosu, voli grubi seks, vezivanje ruku, povezivanje očiju, batinanje partnerice…

– Ni u najluđim snovima nisam zamišljao da ću te stvari morati raditi pred kamerama. Prije povratka kući ženi i djetetu dugo sam se tuširao da bih isprao sa sebe taj lik – kazao je Dornan.

Ove scene reditelj filma je ostavio za kraj snimanja, kako bi se glavni glumci zbližili. Iako je javnost to iščekivala, hemije na snimanju među njima nije bilo, koliko znamo. Jamie je priznao da mu je čak bilo žao njegove kolegice, koja je u filmu u podređenom položaju. Tako su „procurile” informacije da je uvijek žurio da je pokrije bilo čim kada reditelj kaže: rez!

 Smrt majke i prijatelja

O tome su, smijući se, pričali u jednom od brojnih zajedničkih gostovanja na televiziji.

– Nisam je mogao ostaviti tako, iako sam ponekad želio – našalio se Jamie.

Smijeh u pauzama im je, saglasili su se, mnogo olakšao napetost na snimanju. Sada čekaju komentare publike i kritike, te ponude za nove uloge.

– Volio bih da mi idući posao bude neki u kojem ne moram vezati žene za krevet. Sad ne moram ništa raditi niti planiram, osim ako mi se svidi uloga koju mi nude – istakao je Jamie.

Uloga Christiana Greya osigurala mu je svjetsku popularnost. Ipak, vrlo povučeni Dornan priznaje da ga taj status nimalo ne veseli.

Ove godine je, kaže, imao tek sedam dana slobodnog vremena između snimanja serije i filma. U braku je s pjevačicom Ameliom Warner. Prošle godine su dobili kćerku. Međutim, zbog prezaposlenosti nije mogao gledati kako raste i pravi prve korake.  Inače, kad je riječ o privatnom životu, Jamie daje odgovore na kapaljku. Za glumu ga je zaintrigirao otac, po profesiji ginekolog, koji je i sam u mladosti htio postati glumac. Majku Lornu, medicinsku sestru, glumac je izgubio kad je imao 16 godina.

– To su bili najgori trenuci u mom životu. Skrivali su od mene da mama boluje od raka. I dan-danas osjećam bijes zbog njene prerane smrti. Samo godinu nakon gubitka majke moja četiri najbolja prijatelja poginula su u saobraćajnoj nesreći. Mislio sam da se nikad neću oporaviti. Ali, ako imate pravu osobu uz sebe, i najveće rane zacijele – rekao je Dornan, misleći na suprugu Ameliju.

[nggallery id=775]

 Veza s Keirom Knightley

Pažnju javnosti nekada je privlačio vezom s glumicom Keirom Knightley. Priznaje da mu se nije sviđao publicitet koji ih je pratio.

– Bilo je to baš čudno. Sve vrijeme te neko prati i fotografira iz prikrajka. Za mene je to bio pakao. Prema paparazzima nemam ni trunke poštovanja. Postoje i bolji načini da zarade plaću.

 Nedovoljno scena seksa u filmu?

Jamiejevi prijatelji nisu bili oduševljeni što će glumiti u „50 nijansi sive”.

– Jedan od njih mi je rekao da će to biti odvratno i da ne želi gledati taj film – kazao je.

Glumac je siguran da takvo mišljenje vlada samo zbog tematike filma i da bi ga prijatelji rado došli gledati da glumi u nekoj urnebesnoj komediji. Međutim, iako se po fotografijama i najavama čini kako je film prepun scena sado-mazo seksa, neki kritičari se već bune kako u filmu nema dovoljno scena seksa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti