Zašto Hollywood živi za Oscar

Piše: Redakcija

Prošla je i najiščekivanija noć u holivudskom kalendaru, noć dodjele Oscara. Iako je kiša pljuštala iz sve snage, nije uspjela odvratiti tamošnje zvijezde u namjeri da na crvenom tepihu Dolby teatra u Los Angelesu pokažu svoje raskošne toalete. Pomno su birane i specijalno dizajnirane samo za ovu priliku. Kako i ne bi, kada se o njima više priča nego o samim kipićima.

Iako je bilo haljina svih boja, apsolutna vladarica crvenog tepiha je bijela. Bijele haljine, s detaljima u nekoj drugoj boji, nosile su brojne dame. Reese Whiterspoon je još jednom dokazala da je modna ikona Hollywooda. Izgledala je fantastično u jednostavnoj, klasičnoj bijeloj haljini s dva crna detalja s potpisom Toma Forda. Oduševljenje je izazvala i Lupita Nyong’o u Calvin Klein haljini optočenoj s više od 6.000 bisera. Pravo remek-djelo.

Komplimente za Chanel haljinu dobila je Julianne Moore, ali ipak su joj bile draže čestitke za zlatnog kipića koji je osvojila u kategoriji najbolje glumice.

Crna haljina Dior Couture, sa zanimljivim crnim detaljem pozadi, donijela je komplimente i Marion Cotillard. U bijelom je bila i slavna urednica „Voguea”, Anna Wintour.

Romantična haljina Eliea Saaba s dubokim dekolteom odlično je pristajala Jennifer Lopez. Za istog dizajnera, koji važi za kralja crvenog tepiha, odlučila se i Emma Stone. Nije se pokajala.

Jennifer Aniston je obukla prekrasnu sjajnu haljinu Ateliera Versace kojom je istaknula vitku liniju. Iako to nije njen tipičan izbor, možda bi češće trebala riskirati, jer su se svi saglasili da je haljina bila pun pogodak.

Meryl Streep uvijek je bila drugačija od svih po svemu. I zbog toga je volimo. Na dodjeli je pokazala da maksi suknja s potpisom modne kuće Lanvin itekako može biti dio glamuroznog stila.

Crvenim tepihom, u pratnji slavne mame Melanie Griffith, prošetala je zvijezda „50 nijansi sive”, Dakota Johnson, te mnoge druge poznate dame.

Neugodnost na crvenom tepihu: Neočekivani poljubac za Scarlett

Scarlett Johansson je bilo teško sakriti neugodu zbog poljupca koji je na njeno lice iznenada utisnuo John Travolta. Dok je stajala na crvenom tepihu i pozirala fotografima, Travolta se glumici prikrao s leđa, zagrlio je i poljubio. Glumica se načas „skamenila”, jer nije imala pojma o kome je riječ. Međutim, kada je iza leđa vidjela svog prijatelja, na licu joj je zablistao osmijeh.

Dobitnici

Najbolji film: “Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”
Najbolji reditelj: Alejandro Gonzalez Inarritu “Birdman”
Najbolji glumac: Eddie Redmayne “The Theory of Everything”
Najbolja glumica: Julianne Moore “Still Alice”
Najbolji sporedni glumac: J.K. Simmons “Whiplash”
Najbolja sporedna glumica: Patricia Arquette “Boyhood”
I mnogi drugi…

Modne katastrofe na Vanity fair Partyju

I dok su na dodjelu Oscara sve gošće bile glamurozne, na Vanity Fair zabavi, koja je uslijedila nakon oficijelnog dijela programa, bilo je i kiča. U tome su prednjačile Irina Shayk i Rita Ora. Slike govore zašto.

[nggallery id=776]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti