Želite bolji seks? Ovi savjeti će vam pomoći

Piše: Redakcija

Prvo shvatite šta je ono u čemu uživate u seksu, šta vas uzbuđuje, jer će vam to pomoći da imate i bolji seksualni odnos s partnerom.

Naučite da dodirujete

Osnova seksa je dodir, zato odvojite vrijeme da savladate čari erotske masaže. To je najbolja seks igračka ikad izmišljena i nikad nećete morati da mijenjate baterije.

Ne plašite se da pitate

Seks postaje bolji uz ‘vježbu’, zato obratite pažnju na to u čemu vaš partner uživa. Također, ne plašite se da ga to i pitate – “Šta ti se najviše dopalo” je skroz OK, ali ne bi trebalo da postavite to pitanje tokom ili odmah nakon seksa.

Kažite “da”

Umjesto smišljanja raznih izgovora zašto ne želite seks sa partnerom, zašto ne želite da probate neku novu pozu… ne bi bilo loše da kažete “da” i dozvolite sebi da budete otvoreni za nova iskustva. Na ovaj način ćete postati još bliskiji sa partnerom, a možda otkrijete i da u nečemu zaista uživate.

Povežite se

Dobar seks je mnogo više od fizičke bliskosti. Kada se povežete sa svojim partnerom na više nivoa – mentalno, emocionalno i fizički, u krajnjem slučaju, vaš seksualni život će biti mnogo bolji nego što možete da zamislite.

Riječi su važne

Nekoliko “prljavih reči” izgovorenih u pravom trenutku, u potpunosti će promijeniti vaš seksualni život. Muškarci bi trebalo da “igraju na ovu kartu” više nego žene, ali ako vaš partner to ne radi, navedite ga da to čini vlastitim primjerom.

Fokus na osjećanja

Žene previše brinu oko toga kako izgledaju u krevetu. Umjesto toga, dame, fokusirajte se na osjećanja. Zatvorite oči, obratite pažnju na svaki dodir i uživajte. Jednom kada shvatite koliko zapravo uživate u tome, vaše samopouzdanje će značajno porasti.

Uključite sva čula

Za čulo dodira dovoljan je sam dodir kože, mada ni satenska posteljina, naprimjer, neće biti naodmet. Kada je riječ o čulu mirisa, tu su mirišljave svijeće i ulja, za čulo ukusa – jagode sa čokoladom, naprimjer, a za čulo vida – seksi veš. Da biste zadovoljili i čulo sluha pustite neku opuštajuću, erotičnu muziku.

Entuzijazam

Ništa nije više seksi od osobe koja zrači entuzijazmom i želi da proba nove stvari u krevetu. Ponekad govorite “prljave riječi”, inicirajte seksualni odnos s partnerom, predložite novu seks pozu…

 

Pročitajte još