Teatar&Mi: Dame biraju… skidanje do kraja

Piše: Redakcija

Drage dame (i gospodo), jeste li spremni za urnebesnu komediju, koju je za vas pripremio „Altteatar”? „Dame biraju”, hit predstava koju je režirao Admir Glamočak, ponovo je na sceni. Premijera je 6. marta u 19:30 sati u amfiteatru Doma mladih. Evo o čemu je riječ: Besposleni mladići na rubu egzistencije pronalaze oglas kojim se traže plesači u disko klubu. Odluče se prijaviti i počinju mukotrpno vježbati s trenericom. Vrhunac predstave je gašenje svjetala na pozornici prije skidanja glumaca “do kraja”, na opće zadovoljstvo ženske publike. Evo šta o tome kažu glavni protagonisti predstave: Enes Salković, Adnan Goro, Emir Fejzić, Igor Skvarica i Davor Sabo

Adnan Goro: Kako do mišica, a da ne napustite

udobnost fotelje?

dame biraju goro1

Kako ohrabriti muškarca da izvede striptiz?

-Vrlo jednostavno,dama ga posjedne na stolicu i veoma detaljno, strpljivo i više puta mu pokaže kako se to radi – smatra Adnan.

Za predstavu su se, kaže, mnogo pripremali, čitajući Body Builder International, Joga za početnike, Men’s Health, Ljepota i zdravlje…

-Favorit svih muškaraca koji igraju u predstavi bio je “Kako do mišica, a da ne napustite udobnost fotelje”!

Enes Salković: Postajemo istinski liberalno društvo

dame biraju enes

Je li lakše ogoljeti tijelo ili dušu?

– Danas većini nije problem ogoljeti oboje, (ne mislim samo na muškarce).

Ipak, raduje se činjenici da postajemo „istinski liberalno društvo”. Iako je ovo komedija, kaže da se malo čemu odsrca nasmijao.

– Smijeh je najčešće dolazio kao reakcija na osvještavanje svih problema s kojima se danas susreće kompletna jedna generacija mladih ljudi. Ipak, bila je tu jedna situacija: Zamislite reakciju gospođe koja čisti scenu, te prilikom ulaska na vrata u namjeri da obavi svoj posao zatekne pet mladih ljudi u tangama… Ne znam koliko je njoj bilo komično.

Davor Sabo: Striptiz najbolje ide uz pjesmu “Sex bomb”

dame biraju davor1

Davoru Sabi je, kaže, najsmješniji bio njegov kolega Igor Skvarica. Otkrio nam je uz koju pjesmu mu najbolje ide skidanje do kraja:

– “Sex bomb” od Toma Jonesa.

Hm, možda se jednostavno osjeća tako… A sex bombe baš i ne vole pričati mnogo.

 Emir Fejzić: Ovdje je riječ o ozbiljnim problemima mladih , a ne o pukom skidanju

dame biraju emir

-Ako nemaš dušu, tijelo ti ostaje kao jedini instrument za zabavu – kaže Emir. On smatra da muškarcima ne treba nikakvo ohrabrenje za striptiz.

-Samo nam treba dati malo povoda i odjeća sama spada. I nema najbolje pjesme za to, bitno je šta ti hoćeš tim striptizom da postigneš… Mislim, kad se već skinem, da nije uzalud… Samo se treba zezati.

Za predstavu se, dodaje, nije mnogo pripremao, jer se „šarm cijeni jednako kao i muskulatura” (replika iz predstave). Imao je i jednu napomenu:

-Žene na predstavu privlači plakat, ali ovdje je riječ o ozbiljnim problemima mladih ljudi, a ne o pukom skidanju.

 Igor Skvarica: Svaka dama ima svoju slabu tačku, koju treba otkriti

dame biraju igor1

-Rad na nekoj ulozi se, zapravo, nikada ne završava. Do sada sam iščitao brojnu literaturu koja mi je samo odškrinula vrata tajnog prolaza do blistavog izgleda – kaže Igor Skvarica.

Zanimalo nas je koji pokreti u striptizu izazivaju najviše ovacija.

-Nisam ljubitelj generalizacije, vjerujem da svaka dama ima svoju slabu tačku, koju treba otkriti. Ja sam imao uspjeha s radom koljena, ali kako me u posljednje vrijeme zatežu križni ligamenti, moram tražiti novi adut. A kako nas „natjerati” na striptiz? Meni je dovoljno dati priliku da biram između pranja suđa i striptiza i već zanosno mašem kuhinjskom krpom po kući.

Je li muškarcima lakše ogoljeti tijelo ili dušu?

-U mom slučaju, to je duša sigurno. Iza mene su godine rada na definiciji unutarnjih mišića, na njihovoj elastičnosti i zategnutosti, tako da se nadam da će publika prepoznati taj rad. Treba uzeti u obzir da nikada nisam koristio doping. Dobro, možda ponekad.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti