Top 10 gradova za kraći odmor u Evropi: Sarajevo na listi

Piše: Redakcija

Britanski The Guardian objavio je listu deset manjih gradova koji su prema izboru čitatelja najidealnije mjesto za kraći odmor. Među top deset destinacija je i Sarajevo, a među rangiranima još su i Bologna, Nice, Alghero, Ljubljana, Granada, Sofia, Thessaloniki,Wrocław i Basel.

– Mnogo komentatora je izabralo prijestolnicu BiH za njihov omiljeni grad. Paully84 je napisao da je to grad koji vam oduzima dah, a 1984isNotEmmanual kaže: radi se o gradu sa toliko dobrodošlice. Veoma je lako pješke doći do njegove historijeske jezgre, ali je ipak bolje da se prijavite za jednu sarajevsku pješačku turu (besplatnu izvan sezone), ukoliko želite da vas provede gradom upućeni vodič. Tokom noći uživat ćete u mnoštvu barova i restorana – piše “Guardian”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti