Bivša Miss Jugoslavije Dinka Delić umrla u 51.godini života: Uzrok smrti se istražuje, pozlilo joj je u kancelariji i srušila se na pod

Piše: Redakcija

Nekadašnja Miss Jugoslavije Dinke Delić preminula je jučer u svojoj kancelariji u Sarajevu. Uzrok smrti rođene Zeničanke, još uvijek nije poznat, izuzev da joj je u srijedu poslijepodne pozlilo u kancelariji nakon čega se srušila na pod. Uzrok smrti se još uvijek istražuje, ali se pretpostavlja da se radi o infarktu.

Dinka Delić je umrla u 51. godini života. Posljednjih godina je živjela uglavnom povučeno, rijetko dajući intervjue. Bavila se privatnim biznisom u Sarajevu gdje je vodila predstavništvo kompanije “Natural Health”.

Podsjećamo, Dinka je 1984.godine pobijedila na takmičenju za Miss Jugoslavije, nakon čega je bivšu državu predstavljala na Izboru za Miss svijeta i Miss Universe. Ova titula joj je otvorila vrata domaće i inozemne modne scene. Nosila je revije prestižnih modnih dizajnera. Nakon što je okončala manekensku karijeru posvetila se privatnom biznisu, a dugo je živjela i u Njemačkoj. Iz prvog braka ima kćerku Naomi koja studira u Ljubljani.

Pročitajte još