Amra Čerkezović: Kad te dotakne Svemir, ne propuštaš šansu

Piše: Redakcija

U jednoj od muzičkih emisija koje ovih dana imamo priliku gledati na više televizijskih programa, muzičar Massimo Savić jednoj od učesnica je kazao: “Dotakao te je Svemir i nemoj tu šansu propustiti”, aludirajući na njen talent, ali i priliku da svoje glasovne sposobnosti pokaže čitavom svijetu. Amra Čerkezović, naš najuspješniji model, nema baš mnogo veze s muzikom, ali itekako ima s ovom rečenicom. Otkako je prije četiri godine pobijedila na izboru “Elite Model Look”, Amra je iskoristila svaku poslovnu šansu koja joj se našla na putu. A to nisu bile male šanse, nego one najveće i najbolje.

Prije nego je postala punoljetna nosila je revije za najpoznatije svjetske modne dizajnere i snimala kampanje za podjednako utjecajne modne kuće. U kontekstu njenog imena mogli bismo govoriti i o Armaniju, Chanelu, Givenchyju, Victoriji Beckham. Ništa manje uspješno nije počela ni ova godina za lijepu 20-godišnjakinju iz Konjuha.

Amra je nosila nekoliko revija na svim Fashion Weekovima, počev od New Yorka, Milana, Parisa, Londona… Najviše pažnje privukla je na reviji Saint Laurent za jesen/zimu 2015., kao i na reviji za Kenzo, a nosila je i kreacije s potpisom Yohji Yamamoto. Također, snimila je kampanju za kolekciju Atelier, modne kuće Max Mara za sezonu proljeće/ljeto 2015. godine.

Poznati italijanski luksuzni brand Max Mara postao je omiljen među damama sa stilom po svojim savršeno krojenim kaputima i neodoljivim haljinama, a za zaštitno lice svog novog lookbooka angažirao je Amru.

Lookbook je posvećen klasičnim komadima poslovne odjeće poput klasične bijele košulje ili odijela u sivim, crnim i bijelim tonovima, pa sve do kompleta sastavljenih od pencil suknji i pripadajućih sakoa.

U jdnom od intervjua koje je dala za naš magazin, Amra je kazala kako su u njenom poslu najvažniji disciplina i poslušnost. Imala je priliku da ode živjeti vani, no njena ljubav prema rodnom mjestu, porodici i prijateljima, jača je od bilo koje poslovne ponude.

– Nije to za mene, mogu biti vani pet dana, a onda hoću kući. Nije to isto. Trebala sam se poslije škole preseliti u New York ili Pariz, ali ne bih to mogla psihički izdržati, jer sam baš vezana za sve ovo ovdje. Odrasla sam malo drugačije nego moje vršnjakinje. Odrasla sam na selu, ne u gradu. Moj dan je počinjao s dvije kriške kajmaka ujutro, a onda izađem napolje i igram fudbala s djecom(smijeh). Nije bilo puno djevojčica, sve su bili dječaci, uglavnom rođaci i ne vraćaš se kući do mraka – kazala je tada Amra.

[nggallery id=809]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti