Volite “Uvod u anatomiju”? Ovo je deset najzanimljivijih operacija koje su izveli ljekari u seriji

Piše: Redakcija

Sigurno ste pogledali bar neku epizodu serije o simpatičnim bolničarima i ljekarima iz bolnice u Sietlu. Oni koji su vjerno ispratili svaku epizodu, vjerovatno se sjećaju mnogih neobičnih hirurških poduhvata, bolesti i pacijenata, do detalja. Mi vam donosimo 10 najneobičnijih operacionih zahvata koje smo imali prilke da vidimo u seriji “Uvod u anatomiju”.

  1. Momak koji je progutao 10 glava od lutaka

Pacijent je primljen u bolnicu sa smetnjama u stomaku, a ultrazvuk je pokazao da njegov problem ima više lica! Doktorka Bejli shvata da je pacijent progutao preko deset glava od lutaka koje su slične Barbiki. Iako gledatelj ne dobija potvrdu da je pacijent psihički bolesnik, njegovo objašnjenje “da se bez lutaka osjeća praznim”, djelovalo je kranje metaforično.

  1. Žena koja spontano doživljala orgazme

Epizoda u kojoj smo shvatili da nekada možete imati i previše dobrih stvari.

  1. Djevojčica koja ne osjeća bol

Klinka zavšava u urgentnom, zbog mogućnosti da ne osjeća bol. Ona je čak sebe ubijedila da je supeheroj. Nažalost, stručni tim ustanovljava da ima genetsku bolest CIPA (urođena neosjetljivost), koju naravno jedna operacija rješava.

  1. Otrovna krv

U možda u jednoj od najboljih epizoda ove serije, u operacionoj sali dolazi do “misterioznog” onesvješćivanja svih koji su učestvovali u zahvatu. Ubrzo otkrivaju o čemu je riječ. Kada su otvorili pacijenta, došli su u dodir s njegovom krvlju koja je bila zatrovana mješavinom lijekova za težak oblik kancera i fitoterapijom.

  1. Čovjek koji je sam sebi odsjekao nogu

U ovoj epizodi saznajemo da NIKADA ne treba da ostavljamo testeru pored pacijenta. U Urgentni dolazi čovek koji zahtijeva da mu se amputira noga, jer je ne osjeća kao svoju. Bejlijeva naređuje savjetovanje sa psihijatrom…Međutim, pacijent uzima stvar, odnosno nogu u svoje ruke i ostavlja velike krvave fleke po bolnici. Inače ova epizoda je emitirana za Noć vještica.

  1. Šta to šuška u mom tijelu?

Djevojčica dolazi u Urgentni zbog toga što je je pokušala sebi da iskopa oči, jer može da čuje sve što se dešava unutar njenog organizma. Njeni roditelji su ubijeđeni da je šizofrenik i da je najbolje da je smjeste u neku ustanovu. Zbog toga ona prijeti da će se ubiti i u to u bolnici. Priskače Alex u pomoć i daje altrenativnu dijagnozu: Malena rupa u njenom srednjem uhu čini da ona čuje buku u svom tijelu. I kada su zakrplili rupu, sve je bilo u redu.

  1. Napao ga lav njegove djevojke

Jadni Dojl! On je samo želio da posjeti svoju djevojku u njenom domu. Umjesto lijepog dočeka i zagrljaja, napao ga je lav kojeg njegova devojka čuva kao ljubimca, a koji je Dojla izgrickao kao igračku. Momak se nije naljutio na nju, jer nije ona kriva što ga je lav napao, ali se naljutio onog trenutka kada se ona više zabrinula šta će biti sa lavom, nego sa Dojlom, kome je lav pojeo dio ruke i grudi.

  1. Beba koja je rođena s mozgom van lobanje

Iako ova operacija u prvom trenutku izgleda kao naučno fantastični film, doktori uz pomoću fensi programa ipak dolaze do rješenja. Tokom zaključivanja kako da srede problem, njihova priča će vam djelovati kao da se radi o skidanju kurjeg oka. Naravno, sve je isprepletano dramom glavnih likova…

  1. Apsorbovao svog brata blizanca

Problemi ovog čovjeka leži u ostacima kičmene moždine njegovog brata blizanca, kojeg je ovaj vjerovatno pojeo dok su bili u majčinom stomaku. Na kraju su ga jedva ubijedili da mu izvade sve zaostale dijelove brata, koji su uspjeli da detektuju, jer je osjetio nevjerovatnu vezu sa njim?!

  1. Dječak koji je ostao zaglavljen u cementu

Eto šta znači “igračka-plačka”. U igri “Istina ili izazov”, ovaj klinac je izabrao da bude izazvan i to kako! Nekako su doktori uspjeli da ga izvuku iz cementa skoro bez povreda.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti