Jelena Karleuša: Sebi sam najbolji prijatelj, ali i najopasniji protivnik

Piše: Redakcija

Bez obzira na to koliko ste popularni u svojoj zemlji ili u Regionu, činjenica da o Vama jednog dana počnu izvještavati svi svjetski mediji, ni one najveće zvijezde neće ostaviti ravnodušnim. I kada se baš ovakva situacija prije nekoliko dana desila srbijanskoj pop pjevačici Jeleni Karleuši, jer je američka starleta Kim Kardashian “ukrala” njen odjevni stil, Jelena je još jednom pokazala zašto je zovu majstoricom marketinga i self-promocije.

Nije ju tužila niti je o njoj govorila ružno, nego je medijsku pažnju iskoristila na najbolji mogući način: kontaktirali su je producenti svjetskog glasa, o njoj su izvještavali svi svjetski showbizz mediji, te prenosili kadrove s njenog koncerta na beogradskom Ušću. Poredili su je s Lady Gagom, te naučili pravilno izgovarati njeno ime. Na kraju, može li iko dobiti bolji marketing od ovog? Jelena je jednako kao što je ispoštovala sve svjetske medije, ispoštovala i nas, te prokomentirala aktuelna dešavanja iz njenog života, ali i potvrdila svoj dolazak na koncert kolegice Donne Ares, 16. aprila u sarajevskoj “Zetri”.

Pažnja koju privlačite svojim pojavljivanjem, bilo uživo ili putem medija, nije ništa novo ni neobično za Vas. No, kako je biti u centru svjetske medijske pozornosti?

– Meni je baš zabavno! Ovakav svjetski marketing i pozitivni PR ne može da se plati novcem i jako sam srećna što su naučili pravilno i da pišu i da izgovaraju moje ime.

Opišite nam kako je izgledalo to jutro kada ste se probudili i shvatili da o Vama pišu i “Daily Mail”, “Harper’s Bazaar”, “US Weekly”…?

– To je krenulo stihijski, kao lančana reakcija. Kontaktirali su me iz “US Weeklyja” i tražili da komentarišem nevjerovatnu stilsku i fizičku sličnost između Kim Kardashian i mene. Objasnila sam im da za razliku od nje, nemam toliku zadnjicu, nemam porno snimak, i imam pola metra duže noge. Onda sam im objasnila da imam i 20 godina uspješne muzičke karijere, koncerte… Sutradan su svi svjetski mediji već vrtjeli snimke s mojih koncerata i objašnjavali ko sam ja… Ova planeta je mala.

U isto vrijeme o Vama su emitirani prilozi na televizijama, kako američkim, tako i evropskim. Njemački RTL je u Beograd poslao ekipu zbog Vas… Šta ih je zanimalo, šta su željeli saznati o Vama? Koliko ste zadovoljni prilogom koji su emitirali?

– Zahvalna sam im na svim lijepim riječima koje su mi uputili. Baš su se potrudili. Vrlo su profesionalni i vidno impresionirani mojom karijerom, koncertima, spotovima. Zaigralo mi je srce kad sam na najgledanijoj njemačkoj televiziji ugledala snimke s mog koncerta na Ušću, to je prvi put da je neka televizija emitovala kadrove tog koncerta. U svojoj zemlji to nisam doživjela. Ali, moram da priznam da su u izvještavanju o meni najkorektniji bili američki mediji, koji su me stavili rame uz rame s Lady Gagom. Time su me kupili! Ok je poređenje zbog izgleda sa starletom bez profesije i talenta, ne ljutim se, ipak je Kim trenutno u centru svjetske pažnje, ali Lady Gaga je Lady Gaga i ponosna sam zbog tog poređenja s ultra talentovanom umjetnicom.

Svi znamo da je Kim iskopirala Vaš odjevni stil, no Vi ni u jednom svom komentaru niste kazali kako ste zbog toga uvrijeđeni ili da Vam to smeta. Da je neko drugi u pitanju, njene američke kolegice, npr., vjerovatno bi joj prijetile tužbama i tražile visoku novčanu odštetu… Vaš komentar?

– Od prvog momenta tvrdim i ponovit ću i sada da smatram komplimentom kada sam nekom inspiracija! To je nešto pozitivno, nikako negativno! Nisam ni u mojim intervjuima američkim medijima dozvolila da me navode na negativni kontekst o Kim. Ona nije učinila kriminalno djelo da bi je bilo ko napao. Ona je meni dala kompliment i skrenula pažnju svjetske javnosti na mene! Hvala joj! Pa kako da kažem nešto negativno o ženi koja lajkuje moje slike na Instagramu?!?

Kompletan intervju možete pročitati u printanom izdanju magazina AZRA (br. 945)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti