JANA „Voda s porukom”: Krenuo prvi projekt za nastavak velike humanitarne kampanje Jane

Piše: Redakcija

EDUS, udruženje za unaprjeđenje obrazovanja i potpore djeci sa i bez poteškoća u razvoju prvi je projekt za kojeg će se prikupljati donacije u sklopu humanitarne kampanje Jana „Voda s porukom“ za 2015. godinu. Prikupljanjem kapljica putem web stranice www.vodasporukom.com nastavit će se pružati pomoć u vidu raznih potrebnih sredstava udruženjima humanitarnog karaktera.
Prikupljanje Jana kapljica za prvi projekt udruženja EDUS rezultirat će nabavkom računarske touchscreen tehnologije kojom će korisnici, većina mališana – čak 80% njih je sa autizmom, naučit će koristiti gestikulaciju što inače djeca znaju s 9 mjeseci starosti.
EDUS je neprofitna, nevladina organizacija, koja savremenim obrazovnim sistemom želi realizirati puni potencijal učenja svakog djeteta. Od 2010. godine, kada su registrovani, omogućili su napredan, multidisciplinarni naučno potvrđen program koji pomaže djeci s poteškoćama u razvoju u usvajanju određenih znanja i vještina.
Jana voda vas poziva da posjetite redizajnirani sajt www.vodasporukom.com i već danas svojim dolaskom, dijeljenjem poruka i brojnim drugim aktivnostima donirate kapljice i pomognete u ostvarenju cilja. Mijenjajte svijet zajedno s Jana vodom!

Pročitajte još