Meryem Uzerli: U julu snima film u Bosni i Hercegovini

Piše: Redakcija

Meryem Uzerli, tursko-njemačka glumica koja se proslavila ulogom sultanije Hurem u seriji „Sulejman Veličanstveni”, sredinom jula doći će u Bosnu i Hercegovinu. Povod za to je snimanje kadrova za film na turskom jeziku radnog naslova „Rana moje majke”, čije snimanje je počelo sredinom maja u Beogradu.

S glumicom je u Beograd doputovao i njen dečko Ozan Güven, kojeg smo, također, upoznali zahvaljujući ulozi Rustem-paše u spomenutoj seriji. Iako se mjesto u kojem su odsjeli drži u strogoj tajnosti, na ulicama ne ostaju neprimijećeni. Beograđani su oduševljeni svojom slavnom gošćom, a ona se oduševila uličnim sviračem violine u Knez Mihajlovoj, čiji videoklip je postavila na svoj Instagram profil.

Meryem i Ozan su, navodno, viđeni i tokom provoda na jednom od beogradskih splavova. Nije poznato da li je Meryem u Beograd dovela i svoju jednoipogodišnju kćerkicu Laru, ali s obzirom na to da će snimanje potrajati do kraja jula, može se očekivati da i malena bude tu barem neko vrijeme.

Iako je u početku pisano da Meryem ponovo glumi sultaniju, iz PR agencije filma „Represent Communications” kazali su nam sljedeće:

„Meryem glumi plemenitu i snažnu Srpkinju u emotivnoj drami o bosanskom dečaku, koji istražuje svoje korijene i suočava se s prošlošću djeteta iz rata kada pronalazi svog oca, porijeklom Srbina”.

Srbijanski mediji pišu da će Meryem za ovu ulogu biti plaćena oko 25.000 dolara po danu. Snimanje traje intenzivnim tempom, a kada i gdje će ovo ostvarenje biti prikazano, znat će se tek kada uđe u postprodukciju.

Film „Rana moje majke” može se pohvaliti impresivnom glumačkom podjelom koju, osim Meryem, čine Belcim Bilgin (glavna glumica u filmu “Tišina” koji je nagrađen Zlatnom palmom u Kanu), Ozan Güven i Okan Jalabik (koji su također stekli međunarodnu slavu ulogama u “Sulejmanu Veličanstvenom”).

Režiju potpisuje Ozan Aciktan, reditelj nove generacije turskog filma, a producent je BKM Films, jedna od vodećih producentskih kuća u Turskoj. Aciktan je režirao poznate filmove kao što su “Consequences”, “Sen Kimisin?”, “Çok Filim Hareketler Bunlar” i mnogi drugi.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti