Novi Renault Talisman: Limuzinska ‘’amajlija’’ unikatnog spoja senzualnosti i udobnosti

Piše: Redakcija

Renault iznova definiše D segment i ponosno predstavlja model Talisman, svoju novu poslovnu limuzinu, kojom savršeno objedinjuje ravnotežu proporcija, elegancije i izuzetnog osjećaja za detalje.

Pravila unutar D segmenta s novim Renaultom Talismanom dobivaju nove obrise. Trovolumenska limuzina ističe se elegancijom prema svjetskim mjerilima najvišeg ranga. Renaultovi dizajneri su se vratili osnovama kreiranja limuzine, ali pri tom uspostavili idealne proporcije i savršenu ravnotežu između različitih volumena.

Uglađen dizajn
Sa ukupnom dužinom od 4,85m i širinom od 1,87metara, Talisman naglašava velikodušni unutrašnji prostor, spojen u jedinstveni vanjski dizajn neočekivan za limuzinu ovog tipa. Bliska saradnja dizajnera i inžinjera omogućila je postizanje idealnog omjera, jedna trećina/dvije trećine, ostakljenih površina i karoserije. Uz međuosovinski razmak od 2,81m izduženi poklopac motora i velike točkove (veličina do 19 inča) profil Talismana djeluje dinamično i ujedno skulpturalno.
Sa svojim naglašenim izgledom hromirane maske i istaknutog logotipa, Renault Talisman snažno i inspirativno odiše snagom i povjerenjem. Renaultov novi vizuelni potpis nastavlja se kroz dnevna svjetla ”C” oblika, koja se protežu sve do branika. Nizak završetak zadnjeg poklopca dopunjen je neobičnim dizajnom svjetlosnih tijela u 3D tehnologiji, koja se vizuuelno spajaju u jednu cjelinu.

Unutrašnjost koja spaja toplinu, čiste linije i kvalitetu
Tumačenje klasičnog dizajna izvana reflektiralo se i na enterijerni stil sa porukom topline i visoke kvalitete izrade. Unutrašnji prostor je vizuelno podijeljen na tri horizontalne cjeline, koje čine noseću strukturu unutrašnjeg prostora. Kontrast toplih boja i materijala mekanih na dodir doprinosi dojmu velikodušnosti i prostranosti, dok mukotrpna pažnja i posvećenost detaljima na ergonomiji i dizajnu, stvaraju prirodnu privlačnost na prvi pogled.
U svom segmentu Talisman konkuriše za prvaka po najprostranijoj kabini i prostoru za odlaganje. Užitak koji uživa vozač jednako je primamljiv i saputnicima, a kabina kao jedna od najprostranijih u klasi posebno se ističe u tri područja: prednji i stražnji prostor za glavu, te prostor za koljena u drugom redu sjedišta. Visina od sjedišta do krova iznosi nenadmašnih 902mm sprijeda i 855mm straga, dok 262mm za koljena na stražnjoj klupi Talismanu daju punopravan status predsjedničke limuzine. No, tu se iskorištenost prostora ne završava. Sa više od 25 pretinaca intuitivno raspoređenih po cijeloj kabini, uključujući 8-litarski boks za rukavice, ugođaj u novom Talismanu ne poznaje granice praktičnosti. Dozu poslovne limuzine sposobne da preveze četiri torbe za golf nadopunjuje, sa zapreminom među najboljima u svojoj klasi, 608 dm3 (VDA) izdašni prtljažnik, idealan i za porodične potrebe.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti