Revija visoke mode u Parizu: Haljine dostojne princeze

Piše: Redakcija

Najpoznatiji libanski dizajner Elie Saab prošle je sedmice u Parizu na reviji visoke mode predstavio svoju kolekciju svečanih haljina za jesen/zimu 2015-2016. godine. Za Eliejeve revije uvijek vlada velika zainteresiranost koje nije manjkalo ni ovog puta, a popularni dizajner još jednom je ispio impresionirati modni svijet.

Modni kritičari su ovu njegovu “haute couture” kolekciju opisali kao “haljine dostojne princeze” s punim pravom, jer, gledajući ih, imate osjećaj da ste zakoračili u pravu bajku. Dominiraju šljokice, iskrice, nježne boje i dužina do poda. Saab je, inače, omiljeni dizajner holivudskih zvijezda i njegove kreacije najčešće se nose na crvenom tepihu. A glumice će u ovoj kolekciji, u kojoj dominiraju zlatni tonovi, a od materijala čipka i “organza” svila, sigurno naći nešto za sebe.

Haljine je, također, dizajnirao u nježnim roze i plavim nijansama, suptilno se približavajući ka tamnijim tonovima. Inače, Paris Haute Couture sedmica modni je događaj na kojem najpoznatiji svjetski dizajneri predstavljaju svoje luksuzne kreacije.

[nggallery id=834]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti