Fitnes motivacija: 14 inspirativnih citata poznatih dama za ostanak u top formi

Piše: Redakcija

rihanna

Rihanna

“Kardio je ključ. Imam ličnog trenera koji putuje sa mnom ako imam veliki događaj koji se bliži. Vježbam svaki dan ali mi je potreban trener da me motiviše, prenosi ELLE, rs.

Kim and Kourtney Kardashian go pogo jogging as they film their tv show in Miami. Kim looked even taller as she tried out the shoes first while Kourtney ran behind her. Later the sisters both ran on the funny shoes on South Beach. Pictured: Kim Kardashian, Kim Kardashian Ref: SPL171229  090410   Picture by: Brian Prahl / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:	310-821-2666 New York:	212-619-2666 London:	870-934-2666 photodesk@splashnews.com

Kim Kardashian

“Zaista sam ponosna na svoje obline i nadam se da sve djevojke sa oblinama prihvataju svoje tijelo također. Važno je vežbati i biti najbolja verzija sebe koja možeš biti, ali nikada ne treba da pomisliš da treba da budeš najmršavija djevojka, da bi bila najlepša. Budi sigurna u sebe i sijaćeš.”

cara1

Cara Delevingne

“Poenta je da budete seksi, bez obzira da li ste u donjem vešu ili ne, jer se sve zasniva na samopouzdanju. Znam da je to teško zato što svako ima neku vrstu nesigurnosti i svako se osjeća slabo u nekom određenom periodu, ali zapamtite ovo: Kada muškarac primeti da je žena samouvjerena, bez obzira na to šta on radi, to je fantastična stvar koju možete vidjeti, i to je ono što ja smatram da svakoj osobi daje dozu seksipilnosti.”

kate

Kate Hudson

“Ponekad se samo krećem i plešem svuda kako bih se dobro oznojila, a i zato što osjećam da stvari treba da cirkulišu. Ali ja nisam zaluđena time. Moja tajna se krije u programu vježbanja poznatim kao Brazilian Butt Lift. Ova vrsta vježbi se najviše koncetriše na mišiće zadnje lože, zadnjice i butina. Druga vrsta vježbanja koju praktikujem je pilates.”

gigi H

Gigi Hadid

“Uvijek govorim: Jedite svježe i zdrave namirnice kako biste bili u dobroj formi, a opredjelite se za burger kako biste ostali razumni.”

“Kada sam ušla u IMG agenciju, jedina stvar o kojoj sam razmišljala je: Cijeli život sam bila sportista i zato postoji jedna stvar koju nikada neću uraditi, čak ako to znači odustajanje od svog sna. Ta stvar je da neću nikada biti premršava.”

jesica

Jessica Biel

“Za mene, dovoljno sati sna, ispijanje veće količine vode, zdrava ishrana i uzdržavanje od alkohola su primarne stvari kojih se treba držati. Znam da je to ponekad dosadno, ali ako radite ove stvari, zaista ćete videti napredak jer one sigurno pomažu.”

ashley-greene

Ashley Greene

“Mnogo žena želi da bude veomo mršavo, ali ja ne želim da imam tijelo djeteta. Želim da imam žensko tijelo koje je vitko i u dobroj formi. To je mnogo seksipilnije.”

Khloe Kardashian

“Moje fitnes putovanje će doživotno trajati. Fitnes ne podrazumjeva da treba da budete bolji od nekog drugog… Fitnes znači da treba da osjetite napredak, tj. da budete bolji nego što ste nekada bili. Trenutno ja nisam tamo gde bih voljela da budem i ko zna da li ću ikada biti. Ali moram da kažem da sam mnogo zdravija i zbog mojih aktivnih treninga, polako primjećujem rezultate. Zdravo mišići, zdravo abs-u! Volim vas. Nadam se da ću uskoro sresti svoje abs prijatelje. (Da, obraćam se svojim mišićima. Nikada ih nisam srela ranije).”

Lea Michele

“Trening radim u onom trenutku kada osjetim da to želim. Kod fitnesa je mnogo važnije da se osjećam dobro i vodim računa o svom tijelu, nego da se uklopim u bilo koju vrstu modela ili nešto tome slično. Trudim se da dobro jedem, i zaista sve što radim je samo da osjetim najbolje od sebe.”

Michelle Obama

“Za mene, vježbanje je mnogo više od fizičkog- vježbanje je i terapeutsko.”

PAY-Jennifer-Lopez-shows-off-her-abs

Jennifer Lopez

“Ja sam kao borac koji ide u veliki ring. Radim moj kardio i fitnes metodom Tracy Anderson. Ponekad kada dođem kući i ne osjećam se najbolje, natjeram sebe da odem u teretnu. Onda dođem kući, istuširam se, navučem na sebe najbolje krpice, dodam malo šminke, napravim frizuru i osećam se tako energično i odlično u svojoj koži.”

Cameron-Diaz

Cameron Diaz

“Lično, ja volim teretanu. Volim da sam okružena ljudima koji su znojavi, trude se i fokusirani su na iste ciljeve.”

Chrissy Teigen

“Vježbam ujutru. Uvijek podsjetim sebe kako se osećam zadovoljno poslije toga i zaista nikada nisam zažalila. Moj favorit je balet inspirisan pokretima klase Physique 57.”

 

700x700beyonce

Beyonce

“Radim mnogo stvari sa malim tegovima: pustim pjesmu koja mi se dopada i onda radim biceps pregibe sa bučicama za vrijeme trajanja pesme. Na na taj način najbolje sagorevam kalorije.”

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti